No SSO cookie

Lucrari de intretinere ale masinii pe care le poti face acasa

voteaza
(0/ 0)
Lucrari de intretinere ale masinii pe care le poti face acasa
Utile · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

 
 
Prin efectuarea unor lucrari de intretinere de baza, poti evita vizita la mecanic si, de asemenea, economisesti si banii. Printr-un program regulat de intretinere poti prelungi perioada de functionare a masinii tale. Majoritatea lucrarilor de intretinere pot fi facute de tine, fiind doar niste lucrari de rutina. Unele le poti face in cateva minute fara sa fie nevoie de prea multa munca, in timp ce altele ocupa mai mult timp dar nu vei intampina nimic foarte greu. Desigur ca lucrarile grele trebuie realizate de catre un mecanic sau de catre un tehnician. Iata cateva lucrari de intretinere pe care le poti face acasa :
 
Verifica anvelopele
Verificarea anvelopelor ar trebui sa constituie cea mai usoara sarcina. Anvelopele sunt de obicei cele mai verificate lucruri din aceasta lista. Poti verifica cat de umflate sunt doar uitandu-te la ele. Daca nu mai sunt atat de umflate cat ar trebui, ar fi bine sa mergi la vulcanizare pentru a remedia situatia. Ar trebui sa verifici, de asemenea, si nivelul presiunii din cauciucuri, pentru a te asigura ca au un nivel normal de presiune. Poti afla care este nivelul normal consultand manualul masinii. Daca iti pastrezi anvelopele intr-o stare cat mai buna, poti economisi combustibil cu pana la 5% si, desigur, vei creste si durata de viata a anvelopelor.
 
Uleiul
Verificarea uleiului este o sarcina care este realizata in cateva minute. Prima data ia joja si sterge-o cu o carpa sau cu un servetel. Apoi o scufunzi inapoi si verifici nivelul uleiului. Daca este sub linie, atunci va trebui sa mai adaugi ulei de motor. Este recomandat sa folosesti tipul de ulei care apare in manualul masinii. Ca o regula generala, ar trebui sa verifici si sa schimbi uleiul de indata ce faci 5000 de km sau o data la trie luni.
 
Bujiile
Desi nu poti observa daca o bujie este stricata, vor aparea totusi semne prevestitoare. Daca masina ta da rateuri atunci cand incerci sa o pornesti, inseamna ca o bujie nu functioneaza cum trebuie.
 
Lichidul de racire
Acest lichid ajuta motorul sa nu se incinga. Lichidul de racire este localizat intr-un rezervor aflat in apropierea motorului. Poti verifica nivelul lichidului de racire foarte usor. Vei observa deasupra pe rezervor o linie in dreptul careia va scrie Full(Plin) si dedesubt o linie in dreptul careia va scrie Low(Scazut). Daca lichidul de racire are un nivel scazut, ar trebui sa mai adaugi pentru a asigura functionarea adecvata a motorului.
 
Schimbarea filtrului de aer
In general filtrele nu au o durata de viata foarte mare, iar asta inseamna ca trebuie schimbate des. Filtrele de aer nu fac exceptie si se infunda foarte usor. Acest lucru poate fi daunator pentru masina ta, deoarece va scadea nivelul de economie al combustibilului cu pana la 20%. Masina ta ar trebui sa ruleze avand o combinatie perfecta intre aer si combustibil, iar daca filtrele de aer nu functioneaza adecvat, pot sa apara probleme. Poti schimba filtrele de aer de unul singur si este recomandat sa faci acest lucru in fiecare an.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1799 :: 22.12MB