No SSO cookie

Istoria Ford - XP Fairmont

voteaza
(0/ 0)
Istoria Ford - XP Fairmont
Utile · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Urmatorul model, XP, Fairmont, a fost introdus ca o noua varianta Ford Falcon pe piata. XP a fost modelul de care depindea viitorul companiei in Australia. Bill Bourke, Deputy Managing Director al companiei, a primit o promovare pentru noul model care a participat la un joc cu miza enorma: sa demonstreze puterea modelului XP: un convoi de vehicule legate, condus pe terenurile You_Yangs 110.000 km, cu peste 110 km/h. Premiul consta in castigarea prestigiosului titlu Wheels Car of the Year award (Masina cu roti a anului).

 
 

Un sistem de viteze in 3 trepte a inlocuit vechiul sistem in 2 trepte si un nou sistem de frane a fost introdus ca optiune, dar standard pentru modelele Fairmont si Hardtop.

Acest model a fost ultimul din seria Falcon care avea insertii lemnoase pe partile laterale, similare cu modelele americane stil vagon. Fairmont si-a facut debutul, jumatate prin intermediul modelului de curse, ca model de top al seriei Falcon XP. A fost oferit atat in varianta sedan, cat si in varianta vagon, inlocuind sedanul Futura si vagonul Squire. Spre deosebire de alte exemple, XP Fairmont avea atat emblema Falcon, cat si pe cea Fairmont. Mai mult, cateva modele din seria XP au fost modificate de Bill Warner, care a instalat un motor V8, 260ci/289ci, si un sistem de viteze manual in 3 sau 4 trepte.

Aceste masini sunt considerate precursoarele modelului Falcon GT, care a debutat ca urmatorul model al Ford, cunoscut ca XP Falcon Sprint.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0643 :: 17.78MB