No SSO cookie

Cum sa previi aparitia ruginei in cazul masinii tale

voteaza
(0/ 0)
Cum sa previi aparitia ruginei in cazul masinii tale
Utile · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

 
 
Daca tocmai ti-ai cumparat o noua masina, atunci trebuie sa iei in considerare cateva sfaturi pentru a preveni rugina. Pe de alta parte, daca doresti sa cumperi o masina folosita, asigura-te ca o verifici sa nu aiba rugina inainte de achizitie. Masinile care sunt expuse la un nivel de salinitate sunt mult mai predispuse sa faca rugina. Oamenii care stau in apropierea oceanului ar trebui sa-si verifice masinile pentru a vedea daca acestea au ruginit, puteti evita rugina urmand pasii de mai jos.
 
Cum sa previi aparitia ruginei in cazul masinii tale:
 
1. Trebuie sa speli masina cel putin o data pe saptamana, in special in perioada iernilor, atunci cand se foloseste sare pe drumuri. Foloseste produse de foarte buna calitate care nu vor deteriora vopseaua masinii sau suprafata ei si lasa metalul sa se expuna la aer. Foloseste materiale non-abrazive atunci cand stergi masina. 
 
2. Daca masina ta prezinta o zgarietura mica pe caroserie, examineaz-o si repar-o cat mai devreme pentru a preveni instalarea ruginei. Daca zgarietura este adanca, va trebui sa slefuiesti suprafata si sa o tratezi cu produse de calitate inainte sa treci la vopsit.
 
3. Dedesubtul masinii trebuie curatat cu grija de praf, moloz si alte particule instalate in aceasta zona. Daca nu reusesti sa faci acest lucru de unul singur, du-te la o spalatorie pentru un rezultat cat mai bun.
 
4. Cel mai bine e sa tratezi caroseria cu solutii de protectie a vopselei, lubrifianti si ceara. Aceste tratamente nu doar asigura masinii o infatisare neteda si lucioasa dar previn coroziunea.
 
5. Daca locuiesti in apropierea oceanului, foloseste un spray impotriva ruginei iar astfel eviti oxidarea metalului. Asigura-te ca urmezi instructiunile oferite inainte sa pulverizezi spray-ul pe suprafata masinii.
 
6. Daca doresti sa folosesti un spray impotriva ruginei, parcheaza masina intr-o zona racoroasa cu umbra si incepe sa folosesti spray-ul de indata ce caroseria este rece.
 
7. Daca depistezi si cea mai mica urma de rugina pe suprafata masinii, trateaza zona prompt astfel incat metalul sa nu aiba de suferit si sa se creeze o gaura.
 
8. Ar fi bine sa acoperi masina cu o husa atunci cand nu o tii in garaj.
 
9. Chiar daca protejezi exteriorul, trebuie sa protejezi si interiorul masinii. Asigura-te ca folosesti un aspirator in interior si aspiri toate urmele lichide.
 
Daca neglijezi micile urme de rugina, metalul va suferi grave deteriori de-a lungul timpului, iar tu vei ajunge sa platesti sume mari de bani pentru reparatii. Daca urmezi ghidul de mai sus, vei fi in stare sa iti pastrezi masina intr-o stare cat mai buna fara costuri prea mare. Foloseste stilouri destinate vopsirii pentru a acoperi micile zgarieturi si asigura-te ca inspectezi masina periodic pentru a cauta eventualele urme de rugina.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0724 :: 17.78MB