No SSO cookie

Cum sa previi alunecarea transmisiei

voteaza
(0/ 0)
Cum sa previi alunecarea transmisiei
Utile · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

 
 

Transmisia automata este compusa din piese mobile si are nevoie de întretinere periodica pentru a preveni un eveniment cunoscut sub numele de alunecare a transmisiei. Acest tip de problema poate fi usor evitata daca tii cont de cateva sfaturi de intretinere preventiva. Varsta masinii poate juca un rol important, desi si la masinile noi apare aceasta problema din cauza cantitatii inadecvate de lichid din interiorul carcasei.

  • Alunecarea transmisiei - daca masina prezinta urmatoarele “simptome”, s-ar putea ca transmisia sa fi alunecat, masina necesitand unele reparatii:
  • Probleme la schimbarea vitezelor - masina poate incetini cand schimbi viteza, chiar in timp ce este in miscare.
  • Cresterea rotatiilor pe minut - o masina echipata cu o transmisie automata este proiectata sa ramâna sub 3.000 rpm la viteza normala, pentru a ajuta la economia de combustibil. Daca se observa o schimbare, cum ar fi 3500 rpm, inseamna ca transmisia aluneca.
  • Intarziere in accelerare - daca masina si-a pierdut puterea de accelerare sau apare o usoara intarziere atunci ar trebui verificata transmisia.
  • Alunecarea - acest lucru apare cand iei piciorul de pe pedala de acceleratie, dar masina continua sa mearga.

Iata cum poti preveni alunecarea transmisiei:

  • Verifica in mod regulat nivelul lichidului. Dupa cum am mentionat mai sus, cantitatea de lichid prezent in carcasa determina viata si performanta transmisiei automate. Nivelul corect al lichidului ar trebui mentinut, deoarece o cantitate inadcvata poate creste riscul frecarii pieselor mobile din masina. Verifica tija de ulei si completeaza daca este necesar.Daca nivelul este foarte scazut, verifica sa vezi daca masina nu are scurgeri. Repara aceste probleme cat mai repede posibil.
  • Verifica starea uleiului. Acesta ar trebui sa fie rosiatic si sa emane un miros dulceag. Un lichid maroniu sau negru, care miroase a ars indica o defectiune a transmisiei automate si ar trebui sa fie reparata imediat pentru a preveni deteriorarea ei în continuare. Orice semne sau modificari ar trebui sa fie verificate de un mecanic calificat cât mai curând posibil.
  • Schimbarea corespunzatoare a vitezei. Asteapta ca masina sa se opreasca de tot inainte de a baga schimbatorul in marsarier, pentru a preveni deteriorarea transmisiei. De asemenea, este recomandat sa lasi schimbatorul de viteze in punctul zero daca masina va fi parcata o perioada mai lunga de timp. Consulta cartea masinii pentru mai multe informatii legate de masina ta.

Neglijarea va juca un rol important asupra performantei transmisiei automate. Fii atent la intretinerea de baza a masinii pentru a preveni alunecarea transmisiei.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1290 :: 22.12MB