No SSO cookie

Cum sa folosesti un articol de eliminat ceara fara a-ti deteriora vopseaua

voteaza
(0/ 0)
Cum sa folosesti un articol de eliminat ceara fara a-ti deteriora vopseaua
Utile · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Cand vrei sa dai jos vechea ceara, ai nevoie de un articol care sa elimine ceara fara a-ti deteriora stratul de vopsea. Ai nevoie de alta ceara pe care sa o aplici pentru protectie. Exista multe tipuri de articole de eliminare ceara din care sa alegi. Avand grija si folosind produsele corecte, vei oferi protectie vopselei de pe masina ta.

 
 
Unelte si materiale: trusa de curatat; luciu de rasina; solvent curat. 

Pasul 1: Ceara adunata

Daca masina pe care vrei sa o lustruiesti nu a fost ingrijita corespunzator, exista probabil o depunere de ceara, dat fiindca oamenii aplica un strat deasupra celuilalt, an dupa an. In acest caz, va exista destula ceara pe care sa o elimini. Cealalta extrema este cea in care s-a aplicat putina ceara inainte, astfel ca stratul va fi subtire si neuniform.

Pasul 2: Protejarea vopselei

Ceara este un factor de protectie. Eliminarea ei face ca vopseaua sa ramana predispusa zgarieturilor. Cand elimini ceara, e important sa nu folosesti un produs abraziv, care poate zgaria stratul de vopsea.

Pasul 3: Eliminarea cerii cu ajutorul lutului

Majoritatea folosesc lutul inca de la inceputul procesului. Totusi, poate fi folosit foarte bine si pentru eliminarea rezidurilor de ceara, desi nu este strict un articol de eliminare a cerii de masina. In general, se foloseste pentru eliminarea murdariei adanci, rasina si alte elemente contaminatoare din stratul de vopsea. Ceea ce il face deosebit de util, in acest caz, este ca nu strica deloc vopseaua.

Pasul 4: Folosirea lutului

Cand folosesti lutul pentru a da jos ceara de pe masina, pulverizeaza niste spray de lut pe o zona mica a caroseriei. Framanta o bucata mica de lut pana cand e moale la atingere, dupa care freaca incet peste vopsea. Du-te de sus in jos si dintr-o parte in cealalta, nicidecum sa nu fie o miscare circulara. Acopera doar zona pe care ai pulverizat-o.

Verifica lutul in mod regulat. Cand pare murdar, mai framanta-l pana cand prezinta o zona curata. Cand ai terminat o zona, sterge-o cu o panza cu microfibre. E important sa folosesti acest tip de panza deoarece nu zgarie vopseaua. Treci la urmatoarea sectiune, verificandu-ti, in acelasi timp, munca. Poti testa eficienta articolului de eliminare a cerii luand o punga cu gheata si trecand-o pe deasupra vopselei. Unde nu exista ceara, va fi o portiune mai dura.

 Pasul 5: Alte metode

Vei descoperi ca majoritatea solventilor folositi de magazinele de specialitate, pe langa luciul de rasina, va elimina ceara de pe masina ta. Asigura-te ca freci incet, si foloseste panza cu microfibre. Orice fel de bumbac ar putea cauza zgarieturi in vopsea. Nu lasa niciun lichid sa stagneze pe vopsea. Solventul poate manca vopseaua daca e lasat. Lucreaza mereu cu bucati mai mici pentru a obtine cele mai bune rezultate in cazul unui articol de eliminat ceara. 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1047 :: 17.79MB