No SSO cookie

Au aparut detalii noi despre supercarul McLaren

voteaza
(0/ 0)
Au aparut detalii noi despre supercarul McLaren
Utile · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Masina super-sport MP4-12C de la McLaren va fi mai usoara, mai putin poluanta si mai puternica decat rivalii sai. Totodata, are incorporat un motor puternic de 600 de cai putere.

 
 

Au aparut detalii noi despre MP4-12C, masina super-sport McLaren, iar britanicii afirma ca la toate capitolele intrece rivalii sai, Ferrari 458 Italia si Mercedes SLS AMG. Este asteptata sa apara pe piata la inceputul anului viitor, munca de dezvoltare a ajuns in ultima faza si mai trebuie facute doar setarile de finete.

Pretul de pornire al noii masini sport, are are un motor dotat cu o unitate V8 cu turbo dublu de 3,8 litri, este estimat la aproximativ 175 de mii de lire sterline. Motorul poate ajunge pana la 8500 de numar de rotatii. Presiunea de cuplu cea mai mare este de 598 Nm cu 3000 de rotatii, 80% sta in continuu la dispozitie intre 200 si 6500.

Privind performanta McLaren ii intrece pe Ferrari (570 de cai putere) si Mercedes (571 de cai putere), dar la presiunea de cuplu este mai bun, doar fata de 458-ul Italian (539Nm). SLS AMG-ul isi depaseste rivalii cu mult cu cei 649 Nm ai sai. McLaren promite o emisie de dioxid de carbon sub 300 de gr/km, in timp ce pe fisa de date a Ferrari figureaza 307 iar la Mercedes 314 grame.

Schimbatorul cu dubla cuplare in sapte trepte trimite puterea spre rotile din spate, iar  treptele se pot schimba cu comutator gen F1. Varianta de conducere se poate alege dintre modurile normal, sport si de pista, si prin doua programe de conducere ce stau la dispozitie (Handling si Powertrain), iar la acestea sunt modificate setarile, ajustarea volanului, a demarajului si a stabilizatorului de directie.

Multumita caroseriei realizate din material compozit cu fibra de carbon, noul McLaren gol este de 1300 de kilograme – iar unde nu s-a putut, s-au folosit materiale cu greutate redusa. Au avut grija de asta la frane, la cablare si la caroserie.  De asemenea, masina incarcata cu combustibil e mai usoara si decat 458Italia si de SLS AMG. MP4-12C este lunga de 4507 milimetri, lata de 1908 milimetri si inalta de 1199 milimetri, iar distanta dintre axe este 2670 milimetri, deci este mai mica decat rivalii sai, dar McLaren spune ca in ciuda acesteia la oferta de spatiu interior e primul in categorie. Calatorii sunt alintati cu un touch screen de 7 toli si acces la internet fara cablu.

Impartirea greutatii la McLaren este 43:57, fabricantul afirma ca in acest fel e mai usor de condus masina fata de clasicul 50:50,  ce este o caracteristica obisnuita a motoarelor amplasate central. La munca de dezvoltare au participat si angajatii F1 ai McLaren, mai ales privind aerodinamica au obtinut rezultate deosebite. O parte din sistemul electric a sosit tot din paddock-ul de Formula-1, iar MP4-12C a petrecut destule ore in tunelul aerodinamic a echipei.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0865 :: 17.79MB