No SSO cookie

Modelul Saab 9-5 al anului 2002 cuprinde aproape 1300 de imbunatatiri

voteaza
(0/ 0)
Modelul Saab 9-5 al anului 2002 cuprinde aproape 1300 de imbunatatiri
Prezentari · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

 
 
Modelul Saab 9-5, sedan si sportwagon, prevazut pentru anul 2002, nu se deosebeste foarte mult de modelul acestui an, pe care il inlocuieste. Desigur, designerii au modificat partea frontala si aspectul celei din spate, pentru a mari aspectul sportive al modelului 9-5. Dar adevaratele schimbari sint in interior. Inginerii au lucrat si au adus aproximativ 1300 de imbunatatiri, cele mai multe la sasiu, dar adaugind si primul system electronic de stabilitate la o masina Saab.

Vesti si mai bune se refera la schimbarile modelului destinat de producatori performantei, Aero. Aici, puternicul motor turbo cu 4 cilindri si 2.3 l a primit un adaos de 20 cai putere, ajungind in noua varianta la 250 cp. Puterea suplimentara se datoreaza recalibrarii sistemului de management al motorului astfel incit sa obtina cele mai bune rezultate, spune inginerul responsabil cu puterea modelului 9-5, Bertil Gustafsson. Transmisia automatica noua, cu 5 viteze permite modelului anului 2002 sa beneficieze la maxim de cuplul maxim de 258 Nm, spre deosebire de cea cu patru viteze care nu facea fata la 243 Nm. “Soferii vor remarca o imbunatatire si vor remarca pragul mai mic de atingere a vitezei de 100km/h (62 mph), dar ne asteptam ca cea mai mare schimbare o vor resimti soferii care beneficiaza de modelul cu transmisie automatica, caz in care efectele sint uimitoare”, spune Gustafsson.

Noua transmisie automata cu cinci viteze este montata standard la modelele si optional la modelele Linear si Aero, care au transmisia standard manuala cu cinci viteze. Sistemul electronic se adapteaza automat la cresterea altitudinii sau la diminuarea acesteia si ofera ajustari la conducerea masinii pe teren accidentat sau pe timp de iarna.

Modelele Arc si Aero se caracterizeaza prin sistemul electronic de stabilitate caracteristic marcii Saab, prin puterea scaunelor din fata, prin sistemul audio Harman/Kardon incorporat, prin oglinzile laterale protejate impotriva aburirii si prin scaunele din spate incalzite (toate aceste facilitati sint disponibile ca pachet optional la modelul Linear). Un pachet suplimentar este disponibil la modelele Arc si Aero si cuprinde faruri bi-xenon, parcaj asistat si stergatoare pornite automat pe timp ploios.

Modelul Saab 9-5 imbunatait va ajunge la dealerii americani in luna decembrie, la preturi intre 34.000 $ si 40.000 $.

 

Cuvinte cheie:
Saab |
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0606 :: 17.76MB