No SSO cookie

ME Four-Twelve: Chrysler aduce noi standarde pentru supersportI

voteaza
(0/ 0)
ME Four-Twelve: Chrysler aduce noi standarde pentru supersportI
Prezentari · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

ME Four-Twelve: Chrysler aduce noi standarde pentru supersport

 
 
[poza1s]Grupul Chrysler a stabilit un nou standard atât în ceea ce priveste design-ul cât şi performanţa la NAIAS 2004 - Salonul Auto de la Detroit - prezentând uimitorul prototip al maşini super sport ME 4-12. ME4-12 cu motor pe mijloc reprezintă concluzia, grupul Chrysler prezentând ca preambul alte trei maşini de concept, Dodge Sling Shot, Jeep Rescue şi Jeep Treo. Wolfgang Bernhard, director executiv Chrysler, a condus ME4-12 pe scena şi a subliniat că aceasta maşină super sport nu e chiar un numai un concept, ci un prototip la care se lucrează pentru lansarea pe piaţă. [poza2s]Se poate spune că la Detroit, apariţia cea mai impresionanta a fost de departe acest model ME4-12. Un exemplu convingător este faptul că această supermasina i-a produs o impresie atât de puternică lui Trevor Creed, prim vice-preşedinte ale departamentului de design al Chrysler, încat realizarea ei a durat mai puţin de un an. Numele ME4-12 provine de motorul V-12 cu patru turbine, amplasat median cu o capacitate de 6 litri. Directorul executiv al grupului a explicat că numele modelului nici nu ar fi putut fi altul, deoarece maşina a fost literalmente construită în jurul motorului [poza3s]Propulsorul este un AMG V-12 integral din aluminiu, cu o capacitate de 6 litri, care produce 850 CP şi un cuplu de peste 1.000 Nm. Puterea este transferată roţilor printr-o cutie de viteze cu 7 viteze Ricardo Double Clutch Transmission, produsă special pentru această maşină. Trebuie menţionat că tehnologia folosită pentru această transmisie face ca timpul dintre schimbarea vitezelor şi trasmiterea comenzii către trenul de tracţiune, aflate pe roţile din spate durează 200 milisecunde. [poza4s]ME4-12 intenţionează stabilirea de noi standarde de performanţă pentru modelele sport cu tracţiune spate şi motor de mijloc. Chrysler se aşteaptă să impună noi limite ale performanţei, modelul putând atinge o viteză de 400 km/oră. În privinţa dinamicităţii, atingerea vitezei de 100 km/oră este prevăzută în 2,9 secunde, în timp ce accelerarea de la 0 la 160 km/oră durează 6,2 secunde.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.0737 :: 17.76MB