No SSO cookie

Vânzarile Mercedes-Benz se mentin în primul trimestru al anului

voteaza
(0/ 0)
Vânzarile Mercedes-Benz se mentin în primul trimestru al anului
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Mercedes Car Group a vândut, în primul trimestru al acestui an, în ciuda situaţiei economice mondiale, un număr aproximativ egal de autovehicule, de 291.200 unităţi, cu numai 1.300 de maşini mai puţin faţă de perioada similară a anului trecut, informează media.mercedes.com.

 
 
[poza1s]Vânzările menţionate includ mărcile Mercedes şi Smart. În luna martie, livrările mărcii au fost de 113.300 de unităţi, faţă de 114..400 de vehicule cumpărate în acelaşi interval al anului precedent.
Numărul vehiculelor de pasageri a fost, în periada ianuarie-martie, de 266.900 unităţi, în creştere cu un procent faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
[poza2s]Marca Smart a înregistrat, în primul trimestru, o cerere de 24.200 de maşini, faţă de 28.400 de unităţi vândute în primele trei luni din 2002, însă se aşteaptă o revenire a livrărilor prin lansarea în această lună a noilor modele Smart Roadster şi Roadster Coupe.
Pentru Mercedes, un factor important în menţinerea vânzărilor în primul trimestru a fost modelul Mercedes S-Class, a cărui cerere a fost de 17.700 de unităţi, un nivel record pentru această perioadă a anului. De asemenea, modelul SL-Class a înregistrat o cerere de 7.800 de unităţi.
[poza3s]E-Class Sedan a consemnat, în primele trei luni, vânzarea a 64.700 de unităţi, cifră care a ridicat cererea totală a acestui model, începând cu lansarea sa acum un an, la un total de 264.100 de unităţi, cifră care propulsează marca Mercedes în poziţia de lider mondial în segmentul automobilelor premium.
În acelaşi timp, E-Class Wagon a înregistrat mai mult de 14.000 de cereri în Europa Occidentală, ceea ce reprezintă un nivel peste aşteptări.
În SUA, vânzările au crescut cu 3% în luna martie a acestui an, piaţa atingând un nivel record cu 51.600 de unităţi. Pe piaţa asiatică, însă, cererea pentru Mercedes a urcat cu 22%, în primul trimestru, comparativ cu livrările de anul trecut.
[poza4s]Cea mai importantă piaţă a fost Japonia, unde marca germană a vândut 10.200 de maşini, cu 6% mai mult faţă de perioada consemnată a anului trecut.
În Europa, în primele trei luni ale anului, Mercedes a totalizat vânzări de 168.500 de unităţi, în scădere cu aproape 4.000 de unităţi. Pieţe în urcare au fost Italia, cu un total de 23.000 de unităţi, Marea Britanie – 22.900 unităţi – şi Spania, cu 7.200 de cereri. În Germania, cea mai importantă piaţă pentru Mercedes, vânzările au fost de 79.000 de unităţi.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1917 :: 15.48MB