No SSO cookie

Vânzarile de masini au crescut timid, în iunie, pe piata americana

voteaza
(0/ 0)
Vânzarile de masini au crescut timid, în iunie, pe piata americana
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Piaţa auto a Statelor Unite a crescut timid în luna iunie, comparativ cu luna similară a anului trecut, ridicând rata vânzărilor anuale în acest an la 16,43 milioane de autovehicule faţă de o rată de 16,36 milioane, apreciată anul trecut, informează Detroit Free Press.

 
 
[poza1s]Cu toate acestea, în prima jumătate a anului, vânzările de automobile s-au diminuat cu 2%, comparativ cu primele 6 luni ale anului trecut, dovedind că promoţiile şi discount-urile de pe piaţa americană nu au fost atât de eficiente. Cadrul economic general, coroborat cu neîncrederea cumpărătorilor şi situaţia incertă pe piaţa carburanţilor, alături de criza irakiană, a contribuit la o scădere dramatică a cererii pentru maşini. Pentru a stopa efectele, producătorii auto au luat măsuri în grup, bazate pe reduceri substanţiale ale preţurilor autoturismelor. [poza2s]Pentru fiecare vehicul vândut, discount-urile au ajuns în luna mai la 2.724 dolari, cu peste 1.000 de dolari mai mult faţă de anul trecut. Companiile americane, General Motors, Ford Motor Co şi divizia Chrysler a grupului DaimlerChrysler AG's au ajuns la o medie de 3.655 de dolari per vehicul, în mai. În privinţa livrărilor, GM, incluzând şi marca Saab, a crescut cu 1,3%, ajutat de cererea mărită pentru modelele GMC Envoy şi Yukon. DaimlerChrysler a comercializat cu 7% mai multe vehicule, comparativ cu anul trecut, cele trei mărci americane, Dodge, Chrysler şi Jeep, urcând cu 6,3%, în timp ce Mercedes a evoluat cu 15,6% mai bine. [poza3s]Vânzările Ford, incluzând Volvo, Jaguar şi Land Rover, au stagnat pe ansamblu, în principiu însă Ford, Lincoln şi Mercury au crescut cu 1,2%, iar Volvo a explodat cu o majorare de 32%. În ceea ce priveşte concurenţa japoneză, vânzările au evoluat mai bine decât ale mărcilor autohtone. Honda şi-a dezvoltat livrările cu 8,7%, Mitsubishi a urcat cu 9,6%, Toyota a avut un plus de 10,9%, în timp ce Nissan a cunoscut un rezultat mai bun cu 21,5%. [poza4s]Potrivit specialiştilor, estimările pentru acest an sunt pe de o parte, mai mici faţă de anul trecut, la 16,3 milioane de vehicule, pe de altă parte firma de consultanţă şi analiză JD Power a apreciat că piaţa va rămâne stabilă faţă de anul trecut, la 16,8 milioane de maşini.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1571 :: 22.16MB