No SSO cookie

VW asteapta, anul viitor, vânzari de 600.000 de unitati Golf 5

voteaza
(0/ 0)
VW asteapta, anul viitor, vânzari de 600.000 de unitati Golf 5
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Volkswagen, cel mai mare producător auto european, se aşteaptă să comercializeze anul viitor mai mult de 600.000 de unităţi din noua serie Golf, a 5-a generaţie, care se va lansa anul acesta la Frankfurt Motor Show, informează Automotive News.

 
 
[poza1s]VW a pierdut teren şi cotă de piaţă în ultimii doi ani în faţa rivalilor săi francezi, PSA/Peugeot-Citroen, precum şi a rivalilor japonezi, care au venit pe piaţă cu produse noi, adaptate noilor cerinţe ale pieţei. Acest aspect se aşteaptă să-I coste pe producătorul german o cotă importantă din profit, care anul trecut se ridica la circa 5,2 miliarde de dolari. Diminuarea cererii în Europa şi America a creat principala presiune care a determinat apariţia celei de-a cincea serii de Golf, o maşină nouă, mai sportivă şi mai potrivită cererii actuale pe piaţă. Golf 5 va fi echipat cu două motoare benzină, 1,4 l/75 CP şi 1,6 l FSI/115 CP, la care se adaugă un TDI de 1,9 l/105 CP şi unul de 2,0 l/140 CP, cunoscut de la noul Audi A3. Anul viitor însă, constructorul german promite noi motoare. [poza2s]VW a produs peste 22 milioane de Golf-uri de la lansarea primei generaţii în anul1974, făcând acest model să devină al doilea ca popularitate mondială după Toyota Corolla. Modelul reprezintă dealtfel o cincime din totalul vânzărilor companiei germane şi aduce jumătate din profitul brandului VW. Oficialii grupului au apreciat că, Golf se va construi în acest în 135.000 de exemplare, dar că producţia va atinge nivelul scontat abia anul viitor, în al patrulea trimestru. [poza3s]Cu toate acestea, Golf va trebui să se confrunte cu rivali de tradiţie, precum noul Opel Astra, care va reveni în cadrul evenimentului menţionat într-o nouă haină, precum şi cu cererea în creştere pentru alte clase de vehicule, multivanurile, MPV-urile sau monovolumele, ca şi noul Renault Scenic sau fratele mai mare VW Touran. În ce priveşte acest an, preşedintele Volkswagen AG, CEO Bernd Pischetsrieder a declarat că se aşteaptă să vândă peste 5 milioane de maşini în acest an.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1634 :: 17.77MB