No SSO cookie

Volvo testeaza noul C30 Electric la -33 grade Celsius

voteaza
(0/ 0)
Volvo testeaza noul C30 Electric la -33 grade Celsius
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Una dintre principalele probleme ale unei masini electrice este modul in care se comporta bateriile in conditii climatice extreme. Bateriile sunt cunoscute pentru faptul ca nu pastreaza eficient energia in conditii de temperaturi reduse.

 
 
Volvo testeaza noul C30 Electric in nordul Suediei, in apropierea Cercului Polar. Temperaturile de -20 si chiar -30 grade Celsius sunt normale in acea zona a Suediei. Testele au rolul de a determina modul in care se comporta bateriile in conditii extreme

Oficialii Volvo au declarat ca noul C30 este supus la aproximativ 200 de teste diferite, pentru a vedea cum se comporta in timpul condusului, parcarii, stationarii, la temperaturi reduse sau foarte ridicate.

Pentru a face fata frigului, noul C30 Electric este dotat cu trei sisteme de climatizare diferite. Unul incalzeste habitaclul, al doilea bateriile, iar al treilea motorul electric si restul componentelor electronice. Habitaclul este incalzit de un sistem care functioneaza pe bio-etanol, hatchback-ul suedez avand un rezervor de 14.5 litri pentru bio-etanol.

Autonomia in conditii normale este de 150 km/incarcare, de 90 km la temperaturi de -10 grade Celsiu si de 80 km la temperaturi de -33 grade Celsius. Noul model electric este dotat cu un motor electric de 110 CP, acesta permite o accelerare de la 0-100 km/h in 10.5 secunde si o viteza maxima de 130 km/h.

Andrei Monenciu


 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2239 :: 17.79MB