No SSO cookie

Vanzarile Honda s-au prabusit!

voteaza
(0/ 0)
Vanzarile Honda s-au prabusit!
Noutati-auto · · 4 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Vanzarile CR-Z, Crosstour si Insight sunt sub cota de avarie, Odyssey e unicul model care mai straluceste pe sigla brandului.

 
 
Honda a intrat in ape tulburi, datorita scaderii vanzarilor modelelor CR-Z, Accord Crosstour si Insight. Potrivit Automotive News, cele trei masini au prabusit cifra de afaceri Honda.


Vanzarile la Insight hybrid au scazut  cu 40.000 de unitati sub cele mai negre previziuni ale companiei. Cu un raport de vanzari de 8 la 1 in favoarea rivalei Toyota Prius, Honda a reusit sa comercializeze doar 19.325 unitati pana in luna noiembrie, desi compania isi fizase un target cuprins intre 60.000 si 80.000 unitati.

Cifrele din dreptul modelului Accord Crosstour sunt la fel de sumbre. Honda a vcandut cu 20.000 de unitati mai putin decat competitorul direct al acestui model, Toyota Venza. Honda Accord Crosstour = 25.927, iar Toyota Venza = 43.325 unitati. Tinta declarata a companiei Honda era de 40.000 unitati pe an, pentru acest model.


Desi nu este pe piata de mult timp, vanzarile noului CR-Z hybrid coupe nu sunt incurajatoare. Automotive News publica un raport potrivit caruia, desi Honda estimase o cifra de vanzari in jurul a 15.000 unitati  pe an, doar 4.373 unitati au plecat din dealership-uri, in  timp ce alte 3.000 vehicule se afla inca in stoc.


Unica luminita din tunelul in care a intrat Honda, vine din partea modelului Odyssey. Minivan-ul a plecat la drum in septembrie si sta bine pe o piata invadata de competitori, unii nou intrati in segment.


Automotive News sugereaza ca problema consta in dorinta companiei Honda de a-si schimba imaginea dintr-una care produce masini convingatoare, intr-una care joaca la sigur. Cu modele supuse unor linii stilistice care nu se adreseaza tuturor, dar totusi se vand, modele ca Accord si CR-Z, spre exemplu, fac imaginea completa a motivatiei scaderii cotei de piata.


In acest timp, Honda declara ca nu se concentreaza asupra cotei de piata, deoarece aceasta ar putea duce la niste proaste obiceiuri (a se citi: oferirea de stimulente), preferand concentrarea pe crestera procentuala a vanzarilor de vehicule. Este o strategie cinstita, insa vanzarile scazute ale modelelor-cheie sugereaza ca Honda are nevoie de o regasire a spiritului. Poate o intoarcere la radacineile companiei ar putea fi solutia?

Corvin (Cristian Szilvassy)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (4)

scris de Anonim

Cand vorbim de o scadere de 40.000 de unitati/model, ai cumva senzatia ca ne putem referi la altceva decat la vanzarile de pe o piata serioasa? Si daca citam Automotive News, de ce crezi ca acea piata ari fi alta decat cea a SUA? Iar daca vorbim despre o marca japoneza care vinde in draci, unde altundeva s-ar putea intampla asta, decat in America? In alta ordine de idei, reclamele de pe site nu au nicio legatura cu politica editoriala. Nici nu o influenteaza, si nici nu ii dicteaza vreo directi

scris de Anonim

O apropiere de ceva bun simt le-ar folosi :). Cand criza venise si toata lumea scadea preturile ei au marit preturile (in mod sigur in Ro, nu stiu de alte tari). Au sfidat criza... Acum criza ii sfideaza pe ei!

scris de Anonim

Poate ca a venit momentul ca Honda sa mai scada preturile! In curand nu va mai merge nici Accord-ul :)

scris de Anonim

cand ai site-ul plin de reclame de la mercedes si suzuki e usor sa difuzezi un astfel de articol si mai mult, fara sa precizezi in clar PIATA la care se refara. In Romania care e situatia? Dar care e situatia mercedes sau a Suzuki?

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
4.3674 :: 22.22MB