No SSO cookie

Un Evo VII pentru etapa a 7-a

voteaza
(0/ 0)
Un Evo VII pentru etapa a 7-a
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Raliul Argeşului, etapa a 7-a în cadrul Campionatului Naţional de Raliuri, va debuta mâine, 29 august, festivitatea de închidere având loc pe 31 august. Lungimea totală a traseului, desfăşurat în întregime pe macadam, este de 361,4 km, iar probele speciale sunt în număr de 13, cu o lungime de 98 de km.

 
 
[poza1s]Ca ştire de ultimă oră, pilotul Alexandru Piţigoi a decis, după cinci ani pe scena campionatului naţional, că este momentul să facă pasul de la modelele cu două roţi motrice la cele cu tracţiune integrală. Aşa cum era de aşteptat, alegerea s-a oprit asupra unui Mitsubishi Lancer, modelul constructorului japonez fiind recunoscut ca lider incontestabil în categoria automobilelor de producţie. Apariţia unei maşini noi suscită şi agită întotdeauna spiritele, echipajul sperând în acelaşi timp ca noua achiziţie să fie arma ideală pentru obţinerea victoriei. Mitsubishi Lancer Evolution VII este considerată una dintre cele mai importante evoluţii ale binecunoscutei maşini, fiind în acelaşi timp o referinţă pentru grupa N. [poza2s]Date fiind diferenţele tehnice minime permise de regulament între modelul de serie şi cel de curse, cei de la Mitsubishi au ales să creeze un bolid de raliuri pe care, ulterior l-au adaptat circulaţiei stradale, model cu care va concura perechea Alexandru Piţigoi / Vlad Terzi. În 2003, noua maşină este pe cale să-şi asigure supremaţia în cadrul categoriei sale. Principalul secret al maşinii nu este motorul, ci transmisia. Spre deosebire de principalul concurent, Subaru Impreza WRX STI, Evolution VII prezintă un diferenţial central activ. Acesta repartizează cuplul motor între cele două punţi, în funcţie de suprafaţa de concurs şi de modul de abordare a virajelor. [poza3s]Un alt mare atu al acestui sistem este că permite blocarea punţii spate fără a afecta tracţiunea pe roţile faţă. La un model 4x4 dotat cu diferenţial autoblocant viscocuplant, în momentul în care se acţionează frâna de mână, se blochează prin transmisie şi puntea faţă nu doar cea spate. Acest sistem permite abordarea virajelor strânse şi a acelor de păr cu viteze mai ridicate decât Impreza sau Lancer Evo VI. De asemenea, un alt avantaj este oferit de îmbunătăţirea suspensiei, a stabilităţii pe viraje şi a ţinutei de drum.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1709 :: 17.76MB