No SSO cookie

Toyota urmareste sa-si ajusteze productia în Europa

voteaza
(0/ 0)
Toyota urmareste sa-si ajusteze productia în Europa
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Toyota a anunţat, joi, că intenţionează să-şi extindă capacităţile de producţie în Europa, prin trecerea de la două la trei schimburi de lucru la uzinele sale din Anglia şi Franţa, începând din a doua jumătate a anului viitor, informează un comunicat al companiei, remis site-ului www.masini.ro.

 
 
[poza1s]Producţia anuală britanică a Toyota va creşte de la 220.000 de unităţi la circa 270.000 de maşini, modelele anunţate fiind Corolla şi Avensis. Acest lucru va duce la apariţia a circa o mie de noi locuri de muncă la Toyota Motor Manufacturing UK (TMUK). Adăugând al treilea schimb, Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) şi-ar putea majora producţia anuală de la 184.000 de unităţi la peste 240.000 de unităţi, modelul construit fiind Yaris. Vor creşte, de asemenea, şi numărul locurilor de muncă, în primă fază fiind necesare 500 de posturi noi pentru a urca producţia uzinei la 210.000 de unităţi. [poza2s]Împreună cu o capacitate anuală de 100.000 de unităţi produse în Turcia şi cele două linii de asamblare din Franţa şi Marea Britanie, Toyota va avea o producţie totală europeană de aproximativ 610.000 de unităţi. La acestea se vor adăuga alte 300.000 de maşini produse anual în Republica Cehă, în colaborare cu PSA Peugeot-Citroen, însă începând din 2005. Dintre acestea, un număr de 100.000 de modele vor purta sigla mărcii japoneze. Fabricile Toyota de la Burnaston şi Deeside, Anglia, au fost primele locaţii ale companiei din Europa. În decembrie anul trecut, cele două capacităţi au sărbătorit primii 10 ani de funcţionare, interval în care au asamblat peste 1,3 milioane de maşini şi 1,1 milioane motoare. [poza3s]Uzina din Franţa a fost deschisă în ianuarie 2001 şi a produs circa 200.000 de modele Yaris, până în ianuarie 2003. Capacitatea acestei unităţi a crescut la 184.000 de unităţi în noiembrie 2002, astfel că, în prezent, în fiecare minut, o Toyota Yaris iese din linia de asamblare. În primul trimestru din acest an, Toyota a înregistrat un record al vânzărilor, cu 212.069 unităţi, în creştere cu 4% faţă de cifrele înregistrate în acelaşi interval de anul trecut. Această majorare a vânzărilor a determinat şi o urcare a cotei de piaţă a companiei, la nivel european, de la 4,5%, în primul sfert al anului trecut, la 4,6% în perioada corespunzătoare din acest an. Compania vizează vânzări de 790.000 de vehicule, pe piaţa europeană, ceea ce semnifică o creştere de 4,5% faţă de rezultatul de anul trecut. Compania mizează pe faptul că obiectivul comercializări a 800.000 de unităţi, în anul 2005, va fi mai devreme atins.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1704 :: 22.05MB