No SSO cookie

Toyota conduce în clasamentele pe criterii de calitate

voteaza
(0/ 0)
Toyota conduce în clasamentele pe criterii de calitate
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Producătorii japonezi şi germani domină în continuare clasamentele pe criterii de calitate, potrivit studiilor J.D. Power and Associates, realizate pentru un interval de 90 de zile de la achiziţionarea maşinii, majoritatea celorlalţi producători rămânând în urma mediilor obţinute de aceştia, informează The Car Connection (TCC).

 
 
[poza1s]Toyota a obţinut, pentru a patra oară consecutiv, cel mai înalt calificativ, Power’s Initial Quality Survey. Acest calificativ a fost acordat companiei japoneze pentru calitatea superioară a mărcii sale de lux Lexus, care a înregistrat numai 76 de plângeri, pentru un lot de 100 de maşini.
În plus, Toyota conduce în topul constructorilor în 6 categorii, pe segmente de piaţă. Pentru clasa compact, modelele Prius, Corolla şi Echo ale Toyota ocupă trei locuri din primele patru, Lexus ES300 a fost considerată cea mai bună maşină de lux, în timp ce sora mai mică, Lexus GS300/430 a câştigat pentru cea mai bună maşină de lux în clasa medie, iar Highlander a fost cel mai bun SUV.
[poza2s]Ford s-a impus în 5 categorii, cu Mercury Sable pentru segmentul premium-mediu, cu F-series pentru cel mai bun pick-up, Crown Victoria – pentru cea mai bună maşină din clasa mare, Mazda Miata, drept cea mai bună în segmentul sport şi Mazda B-series pentru cel mai bun pick-up compact.
General Motors a fost nominalizat pe cea mai înaltă poziţie în trei categorii, pentru Chevrolet Malibu, ca maşină din clasa medie, Chevrolet Suburban, în segmentul SUV de clasă mare, şi Oldsmobile Silhouette, ca cel mai bun minivan.
[poza3s]Chiar dacă Toyota a fost pe cea mai de sus poziţie în privinţa calităţii, totuşi marca japoneză a înregistrat o diminuare de 7% a scorului obţinut, comparativ cu cel de anul trecut.
Mai mult, per ansamblu, marca Toyota s-a clasat a noua în topul mărcilor, cu 122 defecţiuni/100 de maşini, în urma producătorilor europeni Porsche sau BMW.
Surprinzător, potrivit datelor JD Power, a fost comportamentul Honda, al cărei standard a scăzut cu 11% faţă de anul trecut, clasându-se pe poziţia 15 din 36 de mărci, cu o medie de 133 de defecţiuni la 100 de maşini.
[poza4s]Cea mai mare majorare a indicelui de calitate a arătat-o Suzuki, în urcare cu 31% faţă de anul trecut, bazată pe lansarea noului model Aerio, marca japoneză fiind urmată de Mercury, cu 22% mai bine ca anul trecut, şi KIA, cu 21% în plus faţă de 2002.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3142 :: 22.16MB