No SSO cookie

Toyota, PSA si BMW sunt cei mai aproape de noile norme de poluare

voteaza
(0/ 0)
Toyota, PSA si BMW sunt cei mai aproape de noile norme de poluare
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Toyota, PSA (Citroen si Peugeot) si BMW sunt producatorii care se apropie cel mai mult de target-ul propus de Uniunea Europeana cu privire la emisiile de CO2. Uniunea Europeana doreste ca pana in 2015, limita de emisii de CO2 sa fie in medie de 130 g CO2/km.

 
 
Compania JATO Dynamics, o companie specializata pe studii de piata, a declarat ca Toyota, PSA si BMW isi vor atinge target-ul anul viitor. Comisia Europeana doreste ca fiecare producator auto sa scada treptat emisiile de CO2, astfel ca in 2015, media inregistrata de toate modelele unui producator sa fie de 130 g CO2/km.

In anul 2009, media era de 145.9 g CO2/km, iar in 2010 a fost de 140.9 g. Noile norme vor fi impuse aspru incepand de anul viitor, producatorii care nu se conformeaza vor fi sanctionati. Intre 2012 si 2018, producatorii auto vor fi sanctionati cu 5 euro/masina pentru fiecare gram de CO2 in plus fata de norma in rigoare. Cei care vor depasi cu 2 grame vor primi o amenda de 15 euro, cei cu trei grame 95 euro si tot asa.

Toyota, BMW si PSA trebuie sa-si reduca emisiile cu doar 7%, in timp ce Daimler, Nissan si Mazda cu 17-19%. Fiat a inregistrat anul trecut cele mai mici emisii, avand o medie de 125.9 g CO2/km. Italienii trebuie sa reduca emisiile pana la 116.1 g CO2/km pana in 2015. Motivul acestei reduceri suplimentare este faptul ca UE tine cont si de masa masinilor, iar Fiat produce in principal masini de dimensiuni reduse.

Andrei Monenciu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1879 :: 22.17MB