No SSO cookie

Tehnologia din masinile noi le face vulnerabile la atacurile hackerilor

voteaza
(0/ 0)
Tehnologia din masinile noi le face vulnerabile la atacurile hackerilor
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Reteaua din masina poate fi atacata usor din exterior.

 
 

Automobilele moderne sunt ele insele un intreg univers. Totul de la frane, climatizare sau CD este conectat prin Controller-Area-Network (CAN).
Prin aceasta retea, informatiile trec de la o piesa la alta, pana la computerul principal. Putem permite ca ABS si ESC sa mearga impreuna sau sa deconectam Cruise control-ul. Putem da o multime de comenzi prin aceasta retea.
Ca orice retea si reteaua masinii este vulnerabila la atacurile hackerilor.
Anul trecut, cercetatorii de la Centrul de securitate Automobile (CAESS) de la Universitatea din San Diego, California si Universitatea din Washington au demonstrat cum poate un hacker intra in reteaua masinii, prin OnStar, printr-un MP3 virusat sau prin Wi-Fi.

Cu toate acestea, cercetatorii de la CAESS ne asigura ca este totusi greu de facut acest lucru, necesita mult efort si multi bani

Purtatorul de cuvant Chrystler, Vince Muniga, a mers chiar mai departe si a declarat ca este foarte putin probabil sa se intample acest lucru.
Chiar si asa, multi producatori auto, incluzandu-i pe GM si Ford, lucreaza din greu pentru a imbunatati securitatea masinilor.
Programatorul Brad Hein explica: "La fel ca internetul in primele lui zile, retelele din masini nu au prea multa securitate. Dar cum multi au inceput sa acceseze retelele din masini, ma astept ca industria auto sa imbunatateasca securitatea lor."
Avand in vedere numarul mare de hackeri pe retelele de internet si retelele de telefonie mobila, ne intrebam in cat timp vom auzi si de o retea de hackeri specializata in retele auto.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2287 :: 22.15MB