No SSO cookie

Skoda Octavia si Suberb, disponibile atat cu tractiune 4x4 cat si DSG

voteaza
(0/ 0)
Skoda Octavia si Suberb, disponibile atat cu tractiune 4x4 cat si DSG
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Pentru prima data la Skoda, tractiunea integrala poate fi comandata impreuna cu transmisie automata cu dublu ambreiaj si cu 6 trepte de viteza.

 
 
 Skoda ofera pentru modelele Octavia si Superb combinatia intre transmisia automata cu dublu ambreiaj, cu 6 trepte de viteza (DSG) si tractiunea integrala. Noua configuratie va fi disponibila incepand cu luna noiembrie, pentru motorul diesel 2.0 TDI cu 140 cai putere. Propulsorul dispune de injectie directa Common-Rail, precum si de filtru de particule diesel in standard si indeplineste astfel cerintele stricte ale normei de poluare Euro 5. Prin lansarea variantei atractive tractiune integrala-transmisie automata, Skoda isi subliniaza competentele in domeniul tractiunii integrale. Cererea pentru variantele cu tractiune integrala ale modelelor Superb si Octavia este de multi ani semnificativa. Fiecare al zecelea Superb vandut dispune de tractiune 4x4, iar la versiunea Superb Combi, chiar fiecare al cincilea. In cazul modelului Octavia Combi, cota celor cu tractiune integrala atinge 15%. La Skoda, DSG si tractiunea integrala de ultima generatie ofera hightech la nivel superior: pentru mai mult confort si mai multa siguranta. Cuplajul Haldex din cea mai tanara generatie, si anume a patra, preia sarcina distributiei electronice a puterii pe puntile fata si spate.

Cand masina se deplaseaza pe sosele obisnuite, asfaltate, 96 % ale puterii de tractiune sunt transmise puntii fata. Imediat ce suprafata de rulare devine nefavorabila, sistemul Haldex reactioneaza in fractiuni de secunda si redirectioneaza cuplul spre rotile care dispun de cele mai bune conditii de tractiune. Pana la 90 % ale puterii sunt transmise catre puntea spate. Rotile sunt controlate individual si electronic. Astfel masina poate fi mai bine controlata, in combinatie cu sistemele ABS si ESP si isi pastreaza stabilitatea chiar si pe terenul dificil sau pe suprafete cu conditii extreme.

 

Robert Gherghe

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1845 :: 22.18MB