No SSO cookie

Sistemul de penalizare cu puncte a soferilor ar putea fi amânat

voteaza
(0/ 0)
Sistemul de penalizare cu puncte a soferilor ar putea fi amânat
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Poliţia Rutieră a solicitat Guvernului amânarea aplicării punctelor de penalizare pentru şoferi, având in vedere că Legea circulaţiei, care a intrat în vigoare la 1 august, se află în aceste zile în dezbaterea Parlamentului.

 
 
[poza1s] Aplicarea sistemului de penalizare cu puncte a şoferilor care încalcă regulile de circulaţie ar putea fi amânată printr-o Hotărâre de Guvern, dacă Executivul urmează recomandările adjunctului şefului Poliţiei rutiere, Mihai Stancu. Acesta a solicitat, în cadrul unei conferinţe de presă, amânarea aplicării sistemului cu puncte penalizatoare, prevăzut în Legea circulaţiei, în vigoare de la 1 august, motivând că în aceste zile legea se află în dezbatearea Parlamentului şi va suferi modificări. De exemplu, în ultimele şedinţe, parlamentarii au redus la 30 numărul cazurilor de penalizare cu puncte, faţă de 138, câte există în prezent.
[poza2s] Mihai Stancu a mai precizat că dacă Executivul va adopta o Hotărâre în acest sens, poliţiştii vor pune în practică prevederile sistemului cu puncte penalizatoare, în perioada ce va urma până la intrarea în vigoare a variantei finale a Legii circulaţiei, dar “cu titlu de exerciţiu”. Agenţii de circulaţie vor înscrie punctele corespunzătoare normei încălcate pe procesele verbale întocmite şoferilor, dar acestora nu li se va suspenda dreptul de a conduce atunci când vor acumula cele 15 puncte, aşa cum se întâmplă în prezent.

Adjunctul şefului DPR a precizat că dacă un şofer ramâne fără permis pentru că a acumulat cele 15 puncte, cum prevede acum legea intrată în vigoare la 1 august, permisul de conducere i se poate restitui, daca Executivul va adopta Hotărârea prin care amână aplicarea sistemului de puncte. Potrivit datelor Poliţiei rutiere, de la 1 august nici un şofer nu a totalizat 15 puncte de penalizare.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2086 :: 22.09MB