No SSO cookie

Seat implineste 60 de ani

voteaza
(0/ 0)
Seat implineste 60 de ani
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Seat va celebra in data de 9 mai 60 de ani de la infiintarea companiei.

 
 

In data de 9 mai se sarbatoreste ziua Europei, insa nu este singurul eveniment notabil. Industria auto celebreaza in aceasta zi nasterea brandului spaniol Seat, care anul acesta ajunge la 60 de ani de existenta. Sociedad Espanola de Automoviles de Turismo (SEAT) a luat nastere in 1950, dupa doi ani de negocieri intre guvernul iberic si Fiat.
 

Istoria timpurie a marcii Seat a fost strans legata de cea Fiat. Primul model, Seat 1400 era o coipie identica dupa Fiat 1400. Modelul care avea sa aduca raspandirea marcii a fost 600, realziat dupa Fiat 600, care a fost vandut doar in primele luni in 100.000 de exemplare. In anul 1975 a aparut o noua etapa in viata marcii spaniole: nasterea Centrului Tehnic de la Martorell.


Centrul de la Martorell a avut ca principal scop in prima faza de a gasi solutii de diferentiere fata de modelele Fiat. Despartirea de Fiat a avut loc imediat dupa criza financiara a comapniei din '82, cand Fiat nu a participat la majorarea capitalului social. Seat a inceput in anul imediat urmator colaborarea cu Volkswagen, devenind importator Audi si VW in Spania.


Anul 1984 marcheaza un alt punct de maxima importanta pentru Seat, aparitia primului model suta la suta autentic: Ibiza. In 1986, Volkswagen a preluat pachetul majoritar de actiuni la Seat iar marca spaniola este pana astazi componenta a grupului german. Seat a produs in cei 60 de ani de existenta peste 16 milioane de masini.


Robert Gherghe

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2711 :: 22.11MB