No SSO cookie

Scaunul-minune de la Ford

voteaza
(0/ 0)
Scaunul-minune de la Ford
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Ford lucrează la proiectarea unui scaun de maşină capabil să detecteze un atac de cord al pasagerului.

 
 

Ford Motor Company  a însărcinat departamentul său, European Research Center din Aachen, Germania, cu găsirea unui mod de a reduce accidentele de maşină cauzate de soferii care au probleme cardiace. Potrivit datelor furnizate de către producător, prototipul de scaun pentru maşină pe care îl propun, este dotat cu tehnologia de electrocardiogramă fără contacte, care poate atenţiona şoferul că este necesară o investigaţie medicală  imediată, prin scanarea potenţialelor dereglări cardiovasculare prin hainele pasagerului.

 

Potrivit Ford, din anul 2025, aproape un sfert din populaţia Europei va avea în jurul a 65 de ani, cifra care se va mări cu o treime în anul 2050. Şi cum riscul unui accident cardiovascular creşte odată cu vârsta, şoferii  suferinzi de boli precum angina pot fi cu 50% mai predispuşi unui accident, ecea ce oferă o sumedenie de motive pentru cercetarea şi eventual  implementarea acestei tehnologii.

 

Scaunul prototip oferă citiri clare ale datelor stării de sănătate a 95% dintre şoferi, în 98% din timpul petrecut la volan. În prezent, Ford lucrează la integrarea scaunului alături de celelalte sisteme de siguranţă, în ideea unei conlucrări în vederea protecţiei  şoferilor  care suferă o criză în timpul şofatului.

 

Aspectul destinat siguranţei este poate cea  mai evidentă utilizare a acestei tehnologii, însă cu siguranţă va putea oferi şi alt tip de date utile.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1634 :: 22.11MB