No SSO cookie

Sarbatorile de Paste au afectat vânzarile auto

voteaza
(0/ 0)
Sarbatorile de Paste au afectat vânzarile auto
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Vânzările de automobile pe piaţa vest-europeană au scăzut în aprilie, cauzele invocate fiind sărbătorile de Paşte şi cererea puternic diminuată pe piaţa italiană, se arată într-un studiu al companiei de analize şi marketing JD-Power LMC.

 
 
[poza1s]Potrivit datelor companiei citate, în vestul Europei scăderea pieţei auto a fost de 6,6%, în aprilie, comparativ cu luna similară a anului trecut, aducând livrările anuale la un total de 5,065 milioane de unităţi, în scădere cu 3,8%, comparativ cu datele din acelaşi interval, înregistrate anul trecut.
"Sunt sceptic asupra vreunui efect pe care l-ar putea avea războiul din Irak asupra pieţei auto europene, sau cel puţin de anvergura aceasta”, a spus un specialist al JD Power.
Rezultatele din aprilie sunt asemănătoare şi păstrează acelaşi trend înregistrat şi în lunile anterioare, ceea ce reflectă în mod direct deteriorarea economiei europene, care este gata să simtă, ca efect imediat, scăderea preţurilor carburanţilor.
[poza2d]Diminuarea vânzărilor auto, are ca motive, potrivit analiştilor, o slăbire a climatului economic, care a indus scăderea sentimentului de încredere al clienţilor în cumpărarea de bunuri de folosinţă îndelungată.
Comanda scăzută a afectat profiturile producătorilor europeni, mergând până la a afecta cu 67% profitul brut al Volkswagen, cel mai mare constructor european.
Sărbătoarea Paştelui, ale cărei influenţe s-au simţit pe durata întregii luni aprilie, a fost principalul “vinovat” care a afectat cifrele din registrele marilor companii auto, clienţii preferând ca în această perioadă să îşi cheltuiască altfel banii, “ocolind” automobilele, reiese din studiul JD Power.
[poza3s]Pieţele cele mai afectate de scăderi au fost Italia, care a suferit un recul în urma creşterii surprinzătoare a pieţei în luna martie, Franţa şi Germania, care continuă recesiunea începută de la începutul anului.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1827 :: 22.09MB