No SSO cookie

Romania nu-i ca Anglia!

voteaza
(0/ 0)
Romania nu-i ca Anglia!
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Guvernul Marii Britanii ofera o subventie de 5000 lire sterline la achizitionarea unui vehicul electric, in timp ce Romania mareste taxele la prima inmatriculare!

 
 
Subventia guvernamentala acordata in vederea incurajarii pietei autovehiculelor electrice din Marea Britanie, a intrat in vigoare si consta intr-un ajutor de 5000 lire sterline, aplicabila modelelor inscrise in program.


Noua masini sunt eligibile pentru a fi subventionate la cumparare, dintre care trei, se afla deja puse in vanzare: Smart Fortwo electric drive, Mitsubishi i-MiEV si Peugeot iOn. Celelalte sase modele sunt asteptate sa intre pe piata britanica in cursul acestui an, sau in 2012. Inca un grup de vehicule care vor intra in programul de subventionare va fi anuntat in cursul acestui an.


Guvernul britanic spera ca prin aceste masuri sa intareasca pozitia detinuta de Marea Brianie, aceea de lider mondial in dezvoltarea pietei vehiculelor electrice.


In opt dintre marile orase  britanice s-a pus la punct infrastructura necesara reincarcarii acumulatorilor vehiculelor electrice. Urmeaza ca in perioada imediat urmatoare, aceasta sa se mareasca, pana la atingerea celor 15.000 de puncte destinate alimetarii cu energie electrica, incluse in planul de dezvoltare al infrastructurii.

 
Este interesant de urmarit paralela dintre legislatia britanica in aceasta privinta, si lipsa oricaror eforturi de  reducere a poluarii prin incurajarea achizitionarii de automobile nepoluante, dusa in alte tari, inclusiv in Romania, unde aceasta lipseste cu desavarsire. Se stie ca unica masura luata de Guvernul Romaniei in aceasta directie a fost introducerea unor taxe anormale si exorbitante, la inmatricularea vehiculelor, in timp ce la achizitionarea unui vehicul neconventional, nu se aplica nicio subventie, niciun ajutor real, desi acestea costa considerabil mai mult. Ceea ce ne face sa credem ca poluarea este, de fapt, ultima grija a legiuitorilor romani.


Corvin (Cristian Szilvassy)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2255 :: 17.78MB