No SSO cookie

Reva, masina electrica indiana, a primit aprobarea pentru importul în Europa

voteaza
(0/ 0)
Reva, masina electrica indiana, a primit aprobarea pentru importul în Europa
Noutati-auto · · 1 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Prima maşină electrică de producţie indiană, asamblată de Reva Electric Car Company, a primit certificarea Uniunii Europene, fiind acceptată la import în regiune, informează, Wards Auto.

 
 
"Am primit cartea verde pentru UE", a spus directorul general Chetan Maini, al companiei situiate în Bangalore. [poza1s]Maşina electrică produsă de Reva ar putea avea o piaţă mondială cifrată la circa 100.000 de unităţi anual, în Uniunea Europeană fiind aşteptate vânzări de circa 5.000 de unităţi, în următorii trei sau patru ani. Destinaţia mini-automobilului electric este reprezentată în principal de oraşele aglomerate. Vehiculul, cu o caroserie cu două uşi, a fost lansat cu doi ani în urmă, după aproximativ şapte ani de cercetare. Mâna de muncă ieftină din India i-a ajutat pe fabricanţi să ajungă la un preţ destul de competitiv pentru vehicul, acesta ajungând la circa 5.500 de dolari, însă costul de folosire per kilometru este de sub un cent (aprox. 300 de lei, n.r.), adică de mai bine de şase ori mai ieftin faţă de oricare alt automobil. Această performanţă se datorează faptului că maşinuţa nu necesită schimb de ulei sau de bujii, funcţioneaza fără cutie de viteze, fără radiator şi, evident, fără carburator. Reva Classe are o autonomie de deplasare de 80 de kilometri. Timpul de încărcare a acumulatorilor este de 2,5 ore pentru 80% din capacitate şi de 6 ore pentru 100%. Acumulatorii se încarcă la priză, aceştia fiind monitorizaţi de un calculator de bord care decuplează automat sistemul de alimentare cînd se atinge capacitatea maximă de încărcare. Viteza maximă de deplasare a autoturismului este de 65 km/oră, greutatea atinge numai 670 de kilograme, lungimea vehiculului este de 2,63 metri iar lăţimea de 1,3 metri. Modelele Reva sunt deja vândute în India, Nepal şi Malta, şi sunt în curs de testare China, Hong Kong, Statele Unite, Elveţia şi România. Ca dotări opţionale, miniautomobilul dispune de alarmă şi sistem de poziţionare prin GPS, tapiţerie din piele, aer condiţionat cu patru viteze, închidere centralizată şi radiocasetofon Kenwood.

 

Cuvinte cheie:
Reva |
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (1)

scris de Anonim

daca ar avea si fotocelule electrice pe cupola

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1922 :: 22.09MB