No SSO cookie

Renault îsi consolideaza pozitia pe piata europeana

voteaza
(0/ 0)
Renault îsi consolideaza pozitia pe piata europeana
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Renault şi-a consolidat poziţia pe piaţă, în prima jumătate a anului, cu o cotă de 10.7% din piaţa autoturismelor, obţinută în urma unor rezultate pozitive ale vânzărilor noilor modele ale companiei, Espace şi Megane II, informează un comunicat al companiei, transmis, joi, sitului www.masini.ro.

 
 
[poza1s]În plus, pe segmentul vehiculelor comerciale uşoare, Renault se poziţionează ca lider al pieţei, cu o cotă de 14,8% din piaţă, ceea ce conduce la o cotă de 11,1% din totalul pieţei, pentru toate categoriile de maşini. Megane a fost cel mai bine vândut model în Europa Occidentală, însă vânzările companiei au fost susţinute şi de performanţele comerciale ale modelelor Scenic II şi Clio, la cere se adaugă vânzările mărcilor Dacia şi Renault Samsung Motors. [poza2s]Pentru prima dată, Renault a devenit cea mai căutată marcă pe gama diesel, livrările atingând 407.155 vehicule, sau 12,8% din piaţa maşinilor diesel. În total, vânzările companiei au fost de 1.224.953 unităţi, în scădere cu 4,5% faţă de prima junătate a anului trecut, acest fapt fiind cauzat de diminuarea generală a pieţei europene cu 2,8%. În Europa Occidentală, vânzările au fost 805.220 maşini, principala piaţă de desfacere fiind Franţa, unde compania a livrat 290.400 de unităţi, reprezentând 27.2% din piaţă. Ca urmare, Renault este, în ţara de origine, lider de piaţă pe mai multe segmente, graţie modelelor Megane şi Clio, urmate de Laguna şi Twingo, modele clasate, de asemenea, în Top 10. [poza3s]Renault mai este lider de piaţă în Spania şi Portugalia, şi este a doua marcă de volum în ţări precum Belgia-Luxemburg. In România si Germania, este cea mai importată marcă. Volume importante ale vânzărilor companiei au fost atinse şi în Olanda şi Marea Britanie, unde deţine poziţia a 3-a. Vânzările Dacia au crescut, în primul semestru, cu 14.8%, până la 31.506 unităţi. Rezultatul a fost influenţat de livrările Solenza, care s-au ridicat la 7.845 de unităţi, adică livrări de aproximativ 150 de modele zilnic. [poza4s]În plus, au crescut, cu ocazia lansării, în aprilie, a modelului Solenza, şi exporturile Dacia, ajungând la 1.298 de unităţi. Renault Samsung Motors a vândut 59.377 unităţi, ceea ce reprezintă o majorare de 10.6% a numărului de vehicule comercializate. Livrările au fost susţinute de lansarea noului model SM3 şi de limuzina SM5, un model popular în Coreea de Sud, unde a atins cifra de 200.000 de unităţi comercializate de la lansarea sa.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2340 :: 22.09MB