No SSO cookie

Renault la Salonul Auto de la Paris

voteaza
(0/ 0)
Renault la Salonul Auto de la Paris
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Renault a oferit o serie de informarii oficiale cu privire la standul de anul acesta de la Paris. Producatorul francez prezinta o serie de concepte electrice si noile modele Laguna, Latitude si Espace.

 
 
Gama Renault ZE, de la concept la realitate

Lansand o gama completa de vehicule electrice, Renault marcheaza inceputul unei noi epoci in istoria automobilului. Vehiculul 100% electric este singura solutie care permite mobilitatea cu zero emisii de carbon, si aceasta este disponibila pentru toti cei interesati. In acord cu politica de protejare a mediului adoptata de Renault, sub semnatura “eco²“, vehiculele electrice Renault Z.E. sunt destinate unui public larg, pentru a contribuii semnificativ la dezvoltarea durabila.

In ceea ce priveste preturile acestor vehicule, Renault Fluence Z.E. va fi comercializata la un pret incepand de la 21.300 euro cu TVA inclus in Franta (fara baterie, si cu stimulentul fiscal de 5.000 dedus), si la un pret estimativ de 26.000 euro cu TVA in Europa (fara baterie, fara stimulente fiscale) – pretul final difera in functie de TVA aplicata in fiecare tara.

Renault Kangoo Express Z.E. va fi vandut la un pret incepand de la 15.000 euro in Franta (fara baterie, fara TVA, si cu deducerea stimulentului fiscal), si incepand de la 20.000 euro in Europa (fara baterie, fara TVA, fara deducerea stimulentelor fiscale).

La acest pret se adauga costul abonamentului pentru baterie – 79 euro fara TVA pentru Fluence Z.E. si 72 euro fara TVA pentru Kangoo Express Z.E.

La Salonul Auto de la Paris, Renault a prezentat si celelalte vehicule ale gamei electrice: Twizy si ZOE Preview. Acestea dezvaluiesc design-ul vehiculelor de serie, care se vor comercializa in al doilea semestru al lui 2011 si, respectiv, al lui 2012.

Schimbare de stil

Primul proiect realizat de Laurens van den Acker, noul director de design al Grupului Renault, marcheaza debutul unei serii de concept-cars ce vor ilustra noua viziune Renault in materie de design. DeZir, prototipul cu vocatie sportiva, reprezinta si baza pe care se va dezvolta design-ul urmatoarelor vehicule care vor fi produse de Renault.

Noul concept-car arata ca Renault se indreapta catre un design care sa provoace emotie, si care poate fi rezumat in trei cuvinte: simplu, senzual, cald. Cu liniile sale fluide, si culoarea rosie aprinsa, DeZir exprima pasiunea pentru automobile. Propulsat de un motor electric, noul concept-car de la Renault ofera eleganta, si in acelasi timp respect pentru mediu.

Evolutie in gama premium

La Salonul Auto de la Paris, Renault prezinta in premiera mondiala versiunea europeana a noii sale berline premium, Latitude. Axata pe confortul si starea de bine a pasagerilor, Latitude este un automobil perfect pentru familie, si propune numeroase echipamente inedite pentru acest segment. Habitaclul extrem de spatios si foarte bine antifonat participa si el la crearea starii de bine. Cu proportiile sale echilibrate, design-ul stilat si robust si motorizarile puternice, Latitude combina eleganta cu performantele dinamice si invita la drumuri lungi.

Noua Laguna facelift se prezinta la Salonul de la Paris cu o parte frontala mai agresiva, motorizari Renault eco2 cu un nivel si mai scazut de emisii, dintre care amintim motorul dCi 110 care emite doar 120 g de CO2/km. Sistemul 4Control cu 4 roti directoare este disponibil acum pe toate motorizarile, fiind astfel mai accesibil ca oricand. Noua Laguna beneficiaza si de noul sistem de navigatie Carminat TomTom® Live si de sistemul audio Bose Sound System®, si va fi comercializata din noiembrie.

Noul Espace, singurul monovolum care ofera acelasi nivel de confort soferului si celorlalti pasageri, profita de Salonul de la Paris pentru a prezenta un design mai atractiv si prestatii superioare. Noile proiectoare, echipate cu tehnologia LED, se regasesc pe culoarea bleu perla, iar la interior se remarca navigatia conectata in timp real Carminat TomTom® Live, sistemul 3D Sound by Arkamys® cuplat la noi solutii de conectivitate (USB-jack) si tratarea scaunelor cu solutia Teflon® anti-maculare. Motoarele centrale ale gamei, dCi 130 si 150 CP, au emisii de carbon mai scazute fata de generatia anterioara, de la 190 la 170 g / km (-20g/km).


Tehnologii inovatoare si protectia mediului

In cadrul Salonului Auto de la Paris, Renault prezinta in premiera cel mai nou motor al sau, 1.6 dCi 130 CP. O noutate absoluta, acest motor cu o cilindree de 1,6 litri va inlocui progresiv motorul 1,9 dCi. Cu ajutorul cilindreei reduse cu 16% fata de 1,9 dCi si al aplicarii unor solutii tehnologice inovatoare, noul motor prezinta emisii de carbon diminuate semnificativ – 30 g/km fata de 1.9 dCi, si un consum redus cu cel putin 20%.

Renault adauga la strategia sa de downsizing al cilindreei o serie de tehnologii rare in acest segment: Stop & Start, EGR Basse Pression, Energy Smart Management, swirl variable.

Transmisia automata EDC (Efficient Dual Clutch) propusa pe familia Mégane ofera confortul unei cutii de viteze automate, si in acelasi timp consumul si emisiile de CO2 ale unei cutii manuale.

Sport & Chic

Salonul de la Paris 2010 ilustreaza foarte bine toata expertiza Renault Sport Technologies (R.S.T), care va prezenta la standul Renault urmatoarele: Renault Wind, Mégane R.S., Mégane Coupé GT, Mégane Coupé Cabrio GT, Mégane Sport Tourer GT line, Laguna coupé Monaco GP, Twingo Gordini R.S. si Clio Gordini R.S.

Andrei Monenciu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1686 :: 22.16MB