No SSO cookie

Rata anuala a vânzarilor mondiale ar putea scadea în mai

voteaza
(0/ 0)
Rata anuala a vânzarilor mondiale ar putea scadea în mai
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Vânzările auto mondiale în perioada mai 2002-mai 2003 sunt estimate la 15,8 milioane de unităţi, în scădere faţă de rata anuală a vânzărilor din mai, cînd s-au înregistrat 16,4 milioane de autovehicule comercializate, în pofida multitudinii promoţiilor din aprilie, a spus un analist auto de la Deutsche Bank, citat de The Car Connection.

 
 
[poza1s]Directorul de vânzări al General Motors, John Smith, a remarcat că, deşi numărul promoţiilor a crescut, la fel şi valoarea acestora, ajungând la un plus de 47% faţă de nivelul calculat anul trecut, totuşi în mai vânzările merg mult mai slab decât în aprilie.
Ca exemplu, potrivit CNW Research, reducerile GM sunt mai mari de 3.500 de dolari per vehicul, în vreme ce vânzările estimate pentru companie se aşteaptă să se diminueze cu un procent. În situaţii asemănătoare sunt şi companiile Ford, pentru care vânzările se aşteaptă să stagneze şi Chrysler care s-ar putea confrunta cu o prăbuşire de 7%.
[poza2s]Vânzările de autovehicule noi au fost mai scăzute în luna aprilie a acestui an, faţă de acelaşi interval al anului trecut, însă rata anuală din aprilie a crescut la 16,4 milioane de vehicule, faţă de cea din martie, când au fost contorizate livrări de 16 milioane de unităţi.
Cu toate acestea rata din aprile 2003 a fost mult sub cea din aprilie anul trecut, când industria mondială a comercializat 17,2 milioane de maşini. Honda, Hyundai şi Porsche, sunt singurele companii care au înregistrat creşteri semnificative ale vânzărilor.
[poza3s]Chrysler Group, General Motors, Mitsubishi şi Volkswagen au suferit diminuari ale vânzărilor, cea mai puternică scădere fiind pentru Mitsubishi, de 17%, urmată de Volkswagen, cu livrări mai mici cu 16%.
Chiar şi Toyota, liderul pieţei japoneze a înregistrat o coborâre a vânzărilor, pe planuri apropiate situându-se KIA, cu 4% mai puţin şi Ford care a avut un declin de 2,9%.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1810 :: 17.83MB