No SSO cookie

Primele de asigurare au crescut cu 35%

voteaza
(0/ 0)
Primele de asigurare au crescut cu 35%
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Noile norme legale referitoare la asigurarile de autovehicule, intrate in vigoare luni, 2 decembrie, prevad o majorare cu aproximativ 35% a primelor anuale de asigurare pentru politele cu valabilitate in 2003, potrivit unui comunicat al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

 
 
[poza1s]De asemenea, a fost eliminata reducerea de 10% aplicabila pentru plata integrala si in avans, a politelor, pina la data de 31 decembrie, singurele reduceri legale fiind cele de 20% in cazul persoanelor pensionate, respectiv de 50% in cazul persoanelor cu deficiente locomotorii, detinatoare de vehicule adaptate infirmitatii lor.
"Ca intotdeauna, am avut in vedere imbunatatirea conditiilor de practicare a asigurarii obligatorii de raspundere civila a autovehiculelor si credem noi ca am reusit acest lucru, intrucit noile prevederi, aplicabile pentru anul urmator, sint menite sa ofere un plus de protectie asiguratilor", a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Nicolae Crisan.
Ca avantaj, noua legislatie prevede plata despagubirilor de asigurare, in caz de daune intr-un termen de 20 de zile de la data depunerii ultimului document necesar finalizarii dosarului de daune. In caz de neplata in termenele prevazute de Norme, asiguratorul va reactualiza cuantumul despagubirii cu o cota procentuala de 0,1% pentru fiecare zi de intirziere.
[poza2d] Asiguratii mai beneficiaza si de o dublare a limitelor de raspundere, pina la 800 de milioane lei pentru pagubele materiale directe si indirecte, respectiv pina la 200 de milioane lei pentru fiecare persoana, in caz de vatamari corporale sau de deces, limita maxima de raspundere fiind de 1 miliard lei.
In vederea constituirii unui fond de asigurare adecvat la nivelul fiecarui asigurator, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a limitat totodata si nivelul cheltuielilor de achizitie prin intermediari la maxim 5% pentru agentii de asigurare, respectiv 8% pentru brokerii de asigurare, cote procentuale aplicabile asupra primelor incasate.
Normele prevad in mod expres faptul ca asiguratorilor le este interzisa incasarea de prime de asigurare sub valorile stabilite, precum si nerespectarea nivelului maxim al cheltuielilor de achizitie, in caz contrar fiind sanctionati prin retragerea imediata a autorizatiei de practicare a asigurarii obligatorii de raspundere civila a autovehiculelor cu valabilitate in 2003, precum si prin neacordarea autorizarii pentru 2004.
[poza3s] Pentru prima data de la introducerea acestei asigurari obligatorii in Romania, polita de asigurare cu valabilitate in 2003 va contine o evidenta a producerii evenimentului rutier, ceea ce va permite constituirea unei baze complexe de date care va fi utila in implementarea sistemului bonus-malus.
Cererile de autorizare impreuna cu documentatia aferenta intocmita conform normelor depuse de societatile de asigurare in termen de 5 zile calendaristice de la data publicarii in Monitorul Oficial a acestor norme vor fi solutionate in cea de-a 12-a zi, iar cele depuse dupa 5 zile calendaristice de la publicare vor fi solutionate in termen de 7 zile de la inregistrare.
Conform raportarilor societatilor de asigurare autorizate anul trecut sa practice asigurarea obligatorie de raspundere civila a autovehiculelor cu valabilitate in 2002, volumul primelor incasate din vinzarea acestor polite pina la data de 30 septembrie 2002 a fost de circa 2.500 miliarde lei, pentru un numar de peste 3,3 milioane de contracte.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2158 :: 17.77MB