No SSO cookie

Pretul benzinei si motorinei nu va creste

voteaza
(0/ 0)
Pretul benzinei si motorinei nu va creste
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Preţul carburantilor comercializaţi în staţiile Societăţii Naţionale a Petrolului Petrom SA nu se va modifica în perioada imediat urmatoare, scumpirea benzinei nefiind iminentă, chiar daca leul s-a devalorizat fata de euro, a afirmat directorul general al Petrom, Gheorghe Constantinescu, citat de Rompres.

 
 
[poza1s]Înainte de lua o decizie privind majorarea preţurilor carburanţilor, SNP Petrom va analiza raportul leu-euro la finele acestui trimestru, abia după aceea urmând a fi luată o eventuală decizie. Preşedintele grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, crede că industria petrolieră româneasca are nevoie de o liberalizare a preţurilor pentru a putea face competiţiei de pe piaţa europeană. Aceast proces de liberalizare vizează adaptarea preţurilor la marjele adoptate în Uniunea Europeană între preţul ţiţeiului şi cel al produselor petroliere. Sunt cazuri în care consumatorii români plătesc mai mult decat cei din UE, însă se poate şi invers. [poza2s]Aplicarea alinierii preţurilor ar conduce, dacă ar fi adoptată acum, la o scumpire cu numai 15 cenţi per litru, ceea ce ar duce la o majorare de întreţinere per autoturism de circa 5 dolari, adică aproximativ 150.000 de lei. În opinia preşedintelui Petrom, liberalizarea preţurilor la carburanţi este o condiţie de existenţă a industriei romaneşti de profil, şi ar trebui efectuată înainte de privatizarea SNP Petrom, să poată rezista concurenţei de pe piaţa europeană. În plus, a adăugat Dinu Patriciu, sectorul petrolier românesc necesită investiţii majore, apreciate la 800 milioane dolari, altfel va colapsa la 1 ianuarie 2005 sau, în cel mai bun caz, în 2007, când standardele europene devin obligatorii.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1603 :: 17.76MB