No SSO cookie

Porsche va vinde actiuni in valoare de 5 miliarde de euro

voteaza
(0/ 0)
Porsche va vinde actiuni in valoare de 5 miliarde de euro
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Producatorul german Porsche, ce intentioneaza sa fuzioneze cu Volkswagen AG, va vinde maine, 30 martie 2011, actiuni in valoare de 5 miliarde de euro,pentru a-si reduce serviciul datoriei.

 
 
 

Actiunile vor fi vandute la un pret de 38 de euro/titlu, destinatarii operatiunii fiind actualii actionari ai companiei, iar cota de cumparare este de 0,75 actiuni noi la fiecare actiune detinuta.

 

Raportate la cotatia titlurilor Porsche la bursa la data de 25 martie (56,22 euro/titlu), acest lucru inseamna un discount de 32% si ii va permite producatorului german de automobile sport sa reduca datoria sa totala la 1,5 miliarde de euro.

 

Reamintim ca Porsche a acumulat o datorie de peste 10 miliarde de euro in august 2009, in cursul unei actiuni nereusite de preluare a lui Volkswagen AG, moment in care cei doi producatori au si decis sa demareze procedura de fuziune.

 

Numarul total de actiuni noi emise va fi de maximum 131,25 milioane de titluri, egal impartite intre actiuni obisnuite si actiuni preferentiale, iar procedura de subscriere incepe maine si se va incheia la 12 aprilie 2011. In prezent, Volkswagen detine 49,9% din actiunile departamentului de productie de automobile din cadrul Grupului Porsche

 

Cristian Iovitu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1620 :: 17.79MB