No SSO cookie

Porsche ramane o marca exclusivista

voteaza
(0/ 0)
Porsche ramane o marca exclusivista
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Porsche nu va produce un model accesibil ca pret, cel putin nu inca, a declarat boss-ul companiei.

 
 

Iubitorii marcii Porsche pot fi in continuare fericiti, deoarece inca din toamna trecuta, marca lor favorita si-a inlocuit jumatate din modelele din oferta, aducand pe piata noul 911, a treia generatie Boxster si ceea ce nemtii declara a fi cel mai sportiv Panamera, adica varianta GTS.


Insa pentru cei care ar fi dorit sa detina o varianta mai ieftina, vestile nu sunt deloc imbucuratoare. Porsche CEO Matthias Muller a declarat pentru cotidianul german Wirtschafts Woche ca nu exista niciun fel de plan pentru introducerea in oferta companiei a unui roadster mai mic, taiand astfel orice zvon care pretindea ca va exista un model situat sub Boxster.   

Anul trecut, la Salonul Auto de la Frankfurt, Muller a declarat ca i-ar fi placut sa vada un model mai mic, dezvoltat de compania Porsche, model care sa fie un fel de succesor spiritual pentru 550 Spyder.

Acum insa, Muller declara ca un asemenea model ar submina imaginea companiei. Chiar si asa, Muller nu a dat o sentinta categorica, acceptand ca undeva, in viitor, un roadster de mici dimensiuni ar putea fi util, insa numai odata cu aparitia viitoarei generatii de clienti, care sa se potriveasca unui asemenea tip de vehicul, fara insa a preciza care ar putea fi acei clienti.

Poate ca la aceasta decizie a contribuit si Volkswagen, care a tras pe dreapta proiectul BlueSport roadster, care trebuia sa imparta aceeasi platforma cu eventualul "baby Boxster", motivand aceeasi lipsa de potentiali clienti.

Si de ce decizia VW ar avea vreo influenta? Pentru ca desi are un oferta clara si directionata pe patru segmente distincte (Boxster/Cayman, 911, Panamera si Cayenne), Porsche nu se teme ca-s dilueaza emblema sau imaginea, aducand pe piata un SUV mai mic, Cajun. Si in plus exista date care confirma faptul ca pe masa de lucru se afla deja un vehicul care se va situa sub Panamera.

Daca la oferta deja descrisa mai adaugam si editia limitata 918 Spyder si rivalul pentru Ferrari, care costa 400.000€ si are o motorizare medie, care se va situa intre 911 GT2 (250.000€) si 918 (750.000€), porsche isi va dubla oferta.

Muller spera ca vanzarile modelului Cajun sa atinga cifra de 50.000 de unitati pe an, ajutand compania sa-si mareasca vanzarile de la120.000 de unitati in 2011, pana la 200.000 de unitati in 2018.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1535 :: 17.78MB