No SSO cookie

Porsche lucreaza la dezvoltarea unui model electric

voteaza
(0/ 0)
Porsche lucreaza la dezvoltarea unui model electric
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Porsche a declarat ca va testa in 2011 trei modele Boxter electrice. Aceste teste au rolul de a imbunatati sistemul electric pentru noul model 918 Spyder.

 
 
Porsche va testa in 2011 trei modele Boxter electrice, scopul acestor teste este de a determina cum influenteaza infrastructura drumului performantele sistemului electric, dar si de a vedea cum se comporta sistemul in traficul de zi cu zi. Spre deosebire de modelele Porsche 918 Spyder, 911 GT3 hibrid si Cayenne S hibrid, modelele Boxter vor functiona doar in regim electric.

Germanii de la Stuttgart doresc sa realizeze un model de serie bazat pe conceptul 918 Spyder. Acesta este dotat cu un propulsor V8 de 500 CP si cu doua motoare electrice, care impreuna produc 218 CP. Porsche a declarat ca la putere maxima, conceptul 918 Spyder atinge 0-100 km/h in 3.2 secunde, iar viteza maxima atinsa este de 320 km/h. Consumul este de 3-4 litri/100 km si emite doar 70g/km CO2/km.

Scopul principal este acela de a realiza un model sportiv electric, model care sa ofere consumul si emisiile unei masini electrice, dar sa pastreze calitatile sportive caracteristice modelelor Porsche. Primul pas facut de Porsche in aceasta directie este puternicul 911 GT3 hibrid.

Acesta foloseste un sistem asemanator cu sistemul KERS din Formula 1 si se bazeaza pe o volanta care inmagazineaza energia produsa prin franare. Dupa incarcare , pilotul poate degaja energia acumulata prin apasarea unui buton pozitionat pe volan. Astfel rezulta un plus de putere de aproximativ 160 CP, putere care este transmisa rotilor fata timp de 6-8 secunde.

Andrei Monenciu







 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1427 :: 17.84MB