No SSO cookie

Porsche a cumparat ANDIAL

voteaza
(5/ 1)
Porsche a cumparat ANDIAL
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Compania Porsche a achizitionat firma de tuning si motorsport ANDIAL.

 
 

Compania Porsche a achizitionat firma de tuning si motorsport ANDIAL, care are vechi state in lumea sportului auto.

Firma de tuning auto ANDIAL, cu sediul in Fountain Valley, California, este prezenta pe scena sportului auto inca din anul 1975, cand a fost constituita de catre Arnold Wagner, Dieter Inzenhofer si Alwin Springer (de unde si numele companiei, care a luat cate doua litere din fiecare nume al fondatorilor ei). Cei trei s-au intalnit in timp ce lucrau la un dealership Porsche din California de Sud si au pus bazele unei afaceri care avea sa puna numele Porsche pe linia victorioasa, pe tot cuprinsul tarii.

Vehiculele Porsche preparate de ANDIAL au castigat campionatele IMSA GT, Supercar Series, SSCA World Series Challenge, patru titluri Pikes Peak si de sase ori celebrul 24 Hours of Daytona.
Alwin Springer a parasit compania in anul 1997, cand a preluat conducerea Porsche Motor Sport North America, pana in anul 2004, dupa care a ramas consultant al aceleiasi firme.
Arnold Wagner s-a stins din viata in anul 2011 si Dieter Inzenhofer planuieste sa se retraga din activitate anul acesta.

ANDIAL este inca o companie care merge, Inzenhofer lucrand la productia de piese auto speciale, pentru o piata de scara restransa si in afacerea de vehicule restaurate. Insa cum el se va pensiona la sfarsitul lunii, pentru Porsche a fost momentul oportun sa preia afacerea.

Porsche Motor Sport North America inca nu a luat o decizie asupra felului in care va continua traditia numelui ANDIAL, insa fanii motorsportului vor fi fericiti sa stie ca acesta a supravietuit.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2230 :: 17.78MB