No SSO cookie

Politele RCA se vor scumpi cu minim 25%

voteaza
(0/ 0)
Politele RCA se vor scumpi cu minim 25%
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Primele aferente poliţelor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) valabile în 2004 se vor scumpi cu valori cuprinse între 25 şi 40%, potrivit declaraţiilor unor surse din Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), preluate de cotidianul Evenimentul Zilei .

 
 
[poza1s]Potrivit acestora, cel târziu la finalul săptăminii viitoare vor fi elaborate normele finale pentru asigurarea RCA de anul viitor. În acest an, poliţa RCA corespunzătoare unei maşini Dacia a costat 982.000 lei, în cazul persoanelor fizice. În cazul majorării aşteptate pentru asnul viitor, cu cel puţin 25%, asigurarea va costa aproximativ 1.200.000 lei. Majorarea tarifelor este explicata de faptul că limitele de despăgubire vor fi aproape duble faţă de cele valabile anul acesta. Una dintre cerinţele UE în materie de asigurări impune ca, în 2007, limitele de răspundere să fie de 100.000 de euro pentru pagube materiale, respectiv 350.000 euro pentru vătămari corporale. Anul acesta, nivelurile maxime de despăgubire stabilite de CSA au fost de aproximativ 24.000 dolari pentru avarii şi cel mult 30.000 dolari pentru vătămari corporale. Potrivit raportărilor financiare ale companiilor de profil, CSA estimează că, la sfârşitul acestui an, încasările din poliţele obligatorii auto ar putea atinge pragul de 4.000 de miliarde lei. Anul trecut, încasările din RCA s-au cifrat la aproximativ 2.600 de miliarde lei.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1423 :: 17.76MB