No SSO cookie

Pilotul Dan Wheldon a incetat din viata la doar 33 de ani

voteaza
(0/ 0)
Pilotul Dan Wheldon a incetat din viata la doar 33 de ani
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Englezul Dan Wheldon, dublu castigator al cursei Indianapolis 500, a decedat duminica, in urma unui accident petrecut la Grand Prix-ul de la Vegas din cadrul campionatului IndyCar.

 
 

Pilotul englez Dan Wheldon a decedat duminica, in urma unui accident teribil suferit in etapa de IndyCar din Las Vegas, accident in care au fost implicate nu mai putin de 15 masini. Wheldon, dublu castigator al cursei de 500 de mile de la Indianapolis, inclusiv in acest an, avea doar 33 de ani.

Britanicul a luat startul in cursa de duminica din Las Vegas din spatele plutonului si, in incercarea sa de a recupera cat mai multe pozitii si de a realiza depasiri succesive, a lovit un monopost aflat in fata sa, dupa care a pierdut controlul masinii, aceasta fiind catapultata in aer si lovind cu putere una din barierele de pe marginea circuitului.

Whelden a fost transportat cu promptitudine la Centrul Medical Universitar din Las Vegas, dar toate eforturile doctorilor au fost in zadar, ranile suferite fiindu-i fatale. Viteza de impact a fost una nimicitoare, britanicul pilotand in acel moment cu peste 350 km/h.

Dan Wheldon, tatal a doi copii, in varsta de doi ani si sapte luni, fusese doar unul dintre pilotii care isi exprimase ingrijorarea cu privire la masurile de siguranta superficiale existente pe circuitul din Las Vegas cu doar cateva zile inainte de accident.

Cursa de duminica nu a mai fost dusa la sfarsit, fiind abandonata din cauza numeroaselor ciocniri si coliziuni din primele 12 tururi. Niciun alt pilot in afara lui Wheldon nu a suferit vreo rana grava, toti participantii la cursa ramanand in masinile lor dupa intreruperea acesteia si defiland timp de cinci tururi pe circuit in onoarea britanicului.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2579 :: 22.11MB