No SSO cookie

Piata auto totala a avut o crestere de circa 37%, comparativ cu anul precedent

voteaza
(0/ 0)
Piata auto totala a avut o crestere de circa 37%, comparativ cu anul precedent
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

 
 
"Piata auto totala a avut o crestere extrem de buna, de circa 37% fata de anul precedent, ceea ce a adus vinzarile pe piata romineasca de automobile la un total de peste 145000 bucati", informeaza un comunicat la Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), trimis sitului www.masini.ro. Datele statistice privind vinzarile pe piata auto totala vizeaza atit piata masinilor noi, cit si a celor second hand.

Cresterea de 37% reprezinta, de fapt, cresterea vinzarilor de automobile noi, cu 8,7%, si cea de pe piatat second hand, de 143%. Astfel, in ultimul caz, de la 22.100 de automobile second-hand in 2000, s-a ajuns la 53.700 in 2001.

In anul 2001, ponderea vinzarilor de automobile din productia nationala a scazut la 42%, in timp ce ponderea vinzarilor de automobile second-hand din import a crescut la 37%. Comparativ, in anul 1999, cel mai bun an pentru piata auto, vinzarile de autovehicule noi din productia nationala reprezentau 77% din piata totala romineasca, iar importurile second-hand doar 16%. "Deci la un volum total de vinzari aproximativ egal in cei doi ani considerati, vinzarile din productia nationala au scazut la doar ceva mai mult de jumatate, in timp ce vinzarile de importuri second-hand au crescut de peste doua ori, astfel incit volumele de vinzari din cele doua categorii aproape s-au egalat. De fapt la autoturisme s-a ajuns chiar la ponderi practic egale: s-au vindut 48.329 autoturisme noi rominesti contra 46400 second-hand din import", arata APIA.

APIA preconizeaza, pentru 2002, o crestere a vinzarilor totale cu circa 5% fata de 2001, pentru un total de peste 150.000 bucati. Dintre acestea, circa 125.000 bucati vor fi automobile noi, atit din productia nationala cit si din import, in crestere cu 37% fata de 2001. Restul de circa 25.000 se estimeaza ca vor fi automobile second-hand din import, in scadere cu 54%.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2849 :: 22.15MB