No SSO cookie

Piata auto româneasca este estimata la 135.000 de vehicule noi în acest an

voteaza
(0/ 0)
Piata auto româneasca este estimata la 135.000 de vehicule noi în acest an
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Estimările privind evoluţia pieţei auto româneşti indică pentru acest an o creştere de 20% la circa 135.000 de autovehicule noi, potrivit preşedintelui Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor din România (APIA), Brent Valmar.

 
 
[poza1s]"Vânzările maşinilor de import vor atinge 53.000 de unităţi, în vreme ce vânzările de autoturisme şi vehicule comerciale din producţia internă vor atinge 82.000 de unităţi", a precizat Brent Valmar. Oficialul APIA preconizează că vânzările de autoturisme autohtone vor fi influenţate în bună măsură, şi în acest an şi la anul, de noile produse Dacia. Potrivit datelor APIA, românii vor cumpara in acest an aproximativ 107.000 autoturisme, din care circa 64.000 de unităţi vor fi produse in Romania. [poza2s]Valmar se aşteaptă ca topul vînzărilor pe mărci în România să îşi păstreze în cea mai mare măsură actuala structură după primele trei trimestre ale anului. În acelaşi timp, întreaga piaţa tinde să să stabilizeze la un nivel de creştere de 15 - 18%, importurile urmînd a avea un indice de creştere mai ridicat, apropiat de 40% din totalul vânzărilor. Deocamdată puterea de absorbţie a pieţei româneşti este încă ridicată, apreciază oficialul APIA, cauza fiind parcul de autoturisme estimat la 2,6 milioane de unităţi, din care circa 60% au o vechime de peste zece ani. Mai mult, potrivit unui sondaj IMAS, în România un procent de 70% din populaţie nu detine un autoturism, iar gradul de motorizare este de 128 de autoturisme la 1.000 de locuitori. [poza3s]O influenţă decisivă în majorarea cererii pentru autoturisme o reprezintă şi accesul mai facil la finanţare, ponderea contractelor de leasing auto ajungând în acest an la 92% din totalul pieţei de leasing, faţă de 75% în 2002. Numărul autoturismelor achiziţionate în leasing reprezintă 58,2% din totalul vânzărilor, restul fiind împărţit de cumpărările în rate şi cash. O pondere mai ridicată la finanţările în leasing se înregistrează pentru vehiculele comerciale şi camioane, cu peste 70% din vânzari. De asemenea, clienţii preferă leasingul la cumpărarea autovehiculelor din import, unde 60% din vânzări sunt intermediate de societăţi de leasing, spre deosebire de o pondere de 10% în cazul vehiculelor autohtone.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1471 :: 17.77MB