No SSO cookie

Piata auto germana este sustinuta de exporturi

voteaza
(0/ 0)
Piata auto germana este sustinuta de exporturi
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Vânzările de maşini noi pe piaţa germană au scăzut cu 4% în luna aprilie, ceea ce a dus la o diminuare de 2% pentru primele patru luni ale anului, reculul pieţei fiind în mare măsură limitate de exporturile în creştere, informează autoactu.com.

 
 
[poza1s]În aprilie, s-au comercializat 291.000 de vehicule, ceea ce reprezintă o scădere de peste 11.500 de unităţi faţă de luna similară din 2002.
Pentru perioada ianuarie-aprilie, numărul vehiculelor livrate de producătorii germani a scăzut la 1.077.900 unităţi, cu circa 21.500 de unităţi în minus faţă de intervalul similar de anul trecut.
"Conjunctura nefavorabilă, previziunile defavorabile asupra pieţei, evoluţia cursului euro şi eventualitatea unei majorări a importurilor sunt principalele motive pentru care piaţa germană se află într-un moment dificil”, a spus reprezentantul VDA, asociaţia producătorilor locali de automobile.
[poza2s]Acesta a adăugat că industria de automobile germană nu se poate lăuda decât cu faptul că este susţinută de exporturi, care au crescut cu 1%, în perioada aprilie 2002-aprilie 2003, şi cu 6%, în primele 4 luni ale acestui an.
În schimb, cererea internă s-a aflat în cădere liberă, cu cifre cu 16% mai reduse în aprilie, şi de 5% pe ansamblul ianuarie-aprilie, în raport cu perioadele similare din 2002.
[poza3s]Aceeaşi dinamică a cunoscut-o şi producţia auto germană, care a scăzut cu 4%, în anul financiar care se încheie în aprilie, chiar dacă a înregistrat o urcare de 4% în primele patru luni din 2003.
VDA speră că scăderea cererii pentru produsele autohtone, în acest an, nu va conduce la o îmbunătăţire a importurilor, lăsând astfel posibilitatea revenirii producţiei interne şi a încrederii germanilor pentru produsele autohtone.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1686 :: 17.76MB