No SSO cookie

Petrom va produce motorina la standarde Euro V

voteaza
(0/ 0)
Petrom va produce motorina la standarde Euro V
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Societatea Naţională a Petrolului Petrom SA intenţionează ca, până la finele anului 2006, să producă numai motorină la standard Euro V. Petrom va deveni primul producător naţional şi printre puţinii la nivel mondial de motorină la standard Euro V, ca urmare a modernizării instalaţiei Hydrobon de la sucursala Arpechim Piteşti, informează Ministerul Economiei şi Comertului.

 
 
Pe data de 15 ianuarie 2004, la rafinăria Arpechim Piteşti s-a obţinut, în premieră în România, motorina cu un conţinut de sulf mai mic de 10 ppm (părţi pe milion), corespuny[toare standardelor Euro V. [poza1s]Produsul se încadrează la toate caracteristicile de calitate (cifră cetanică, indice cetanic calculat, densitate, lubricitate, temperatură limită de filtrabilitate) în limitele drastice impuse de Directiva 2003/17/EC, cunoscut fiind faptul că un grad ridicat de desulfurare al motorinei ridică probleme deosebite în ceea ce priveşte realizarea valorilor impuse pentru alte caracteristici de calitate ale produsului finit. Punerea în funcţiune a acestei instalaţii va permite Petrom să ofere pieţei interne şi externe cca. 500 mii tone/an motorină la standardul de calitate EURO V. Tot ca premieră tehnică este menţionată dotarea laboratorului Arpechim (şi respectiv, punerea în funcţiune) cu primul aparat din România care permite măsurarea conţinutului de sulf din carburanţii puternic desulfurizaţi, cu precizie ridicată. Evoluţia calităţii motorinei acceptate pentru comercializare pe teritoriul statelor membre UE, aşa cum este precizată în Directiva 2003/17/EC din 3 martie 2003, referitoare la calitatea carburanţilor, impune ca, după data de 1 ianuarie 2009, conţinutul de sulf din motorină să fie de maximum 10 mg/kg (părţi pe milion). Chiar dacă legislaţia românească nu face referire la această limită, având în vedere programul aderării României la Uniunea Europeană şi poziţia pe care Petrom o are - aceea de lider naţional pe piaţa carburanţilor - alinierea calităţii produselor la standardele practicate de UE a constituit unul dintre obiectivele majore urmărite prin programul de investiţii al SNP Bucureşti.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1260 :: 17.76MB