No SSO cookie

Parisul interzice SUV-urile!

voteaza
(0/ 0)
Parisul interzice SUV-urile!
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Francezii fac primii pasi in vederea mentinerii limitelor poluarii la valori scazute, si intentioneaza sa interzica circulatia mai multor categorii de vehicule, in mai multe orase.

 
 
Este locul unui SUV (Sport Utility Vehicle) in oras? Responsabilii, din partea autoritatilor, cu starea mediului din Franta sustin ca nu! Acestia au facut primii pasi in aceasta directie, si intentioneaza sa interzica circulatia SUV-urilor. Legislatia aflata pe masa de lucru a oficialitatilor franceze nu tinteste strict posesorii de SUV-uri. Aria de acoperire vzeaza toate vehiculele cu emisii mari de noxe.


Inca nu este clar ce tipuri de restrictii vor fi aplicate SUV-urilor (dar si masinilor diesel de generatie mai veche), insa oficialii din partea autoritatilor franceze au in gand limitari ale circulatiei pe tipuri de masini, dar si in functie de zone si perioade ale zilei. Nici pedepsele pentru incalcarea regulilor nu au fost inca stabilite.


Parisul nu este unicul oras care va aplica, in curand, aceste noi reguli. Se vor alinia trendului ecologist si Lyon, Grenoble, Aix-en-Provence, alaturi de inca o pleiada de orase franceze.
In Europa, Londra si Berlin, sunt citadele care au deja puse in aplicare aceste tipuri de restrictii, sub forma Zonelor cu Emisii Reduse (Low Emission Zones), unde s-au inregistrat succese ecologice relative si discutabile.


Oricum, marea intrebare este si va fi, cum vor defini autoritatile notiunea de SUV? Iar cum fiecare actiune restrictiva este urmata rapid si de autoritatile romane, ne putem astepta ca si orasele din Romania sa se alinieze trendului, indiferent daca puterea de cumparare a romanului nu-i da acestuia dreptul sa viseze nici macar la o bicicleta decenta.


Corvin (Cristian Szilvassy)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1542 :: 17.78MB