No SSO cookie

Papamobilul Solar este inca la nivel de utopie

voteaza
(0/ 0)
Papamobilul Solar este inca la nivel de utopie
Noutati-auto · · 2 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Papa vrea Papamobil solar, insa tehnologia pune bete-n roate pana si dorintelor divine.

 
 
Papa Benedict XVI va fi in curand cunoscut drept "Green Pope". In timpul domniei sale pe Sfantul Scaun al Bisericii Catolice, Inalt Prea Sfintia Sa si-a facut un obicei de a predica despre energiile alternative, iar de curand a inceput sa-si intareasca vorbele prin actiuni concrete. In anul 2008, au fost instalate celule fotovoltaice pe acoperisul auditoriumului de la Vatican, iar in 2009 o unitate de racire care este alimentata solar a fost adaugata cantinei Vaticanului.


Potrivit Washington Post, Papa Benedict vrea sa mai faca un pas spre o viata mai verde, cu un Papamobil solar. Vaticanul declara ca un Papamobil solar ar fi un tribut palpabil adus mesajului Suveranului Pontif care sustine energiile ecologice. Insa, in timp ce ideea Papei este una extraordinara, iata ca nu se gasesc producatori auto care sa se inhame la productia acestui nou Papamobil.


Firma germana SolarWorld care a instalat celulele solare pe auditorium, afirma ca ii poate construi Papei un vehicul electric solar, insa seful de marketing, Milan Nitzschke, pretinde ca o mare piedica este adunarea de aprobari si semnaturi din partea servicilor de securitate de la Vatican.
Se pare ca exista cateva motive de ingrijorare fata de un Papamobil solar, care n-ar avea posibilitatea atingerii vitezei necesare pentru a-l scoate pe Suveran teafar dintr-o posibila zona, in cazul unui incident.
Nitzschke afirma ca puterea masinii n-ar reprezenta o problema, insa imensul acvariu din sticla securizata anti-glont, unde se afla fotoliul papal, care cantareste cateva mii de kilograme, ar putea crea inclusiv probleme de autonomie, deci un semn de intrebare in plus.


Corvin (Cristian Szilvassy)

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (2)

scris de Anonim

super taree!!!!1111

scris de Anonim

Auditorium - nu exista in lb romana. Inalt Pre Sfintia Sa - e la ortodocsi, la cataloci este Sfantul Parinte.

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1401 :: 17.78MB