No SSO cookie

Noutățile Opel prezentate la Frankfurt după preluarea de către PSA

voteaza
(0/ 0)
Noutățile Opel prezentate la Frankfurt după preluarea de către PSA
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Cu un nou crez al mărcii: „Viitorul aparține tuturor”, Opel a fuzionat recent cu PSA pentru a crea un adevărat campion european. Vizitatorii celei de a 67-a ediții a Salonului Auto Internațional de la Frankfurt din 14-24 septembrie vor putea vedea personal ce înseamnă. Mai multe modele Opel vor avea lansarea mondială la Standul Opel D09 în Sala 8.0.

 
 

În fruntea noutăților Opel este noul Grandland X, dezvoltat de Opel împreună cu PSA. Cu silueta dinamică, tehnologii de vârf, calitățile tipice unui SUV și spațiul generos pentru până la cinci persoane și bagajul acestora, va fi un concurent puternic în segmentul SUV aflat în creștere vertiginoasă. Premiera mondială cu numărul 2, noul Insignia GSi cu un șasiu extrem de abil și numărul 3, noul Insignia Country Tourer, vor trezi, la rândul lor, interesul. În timp ce Insignia GSi este un autovehicul sport veritabil destinat cunoscătorilor, Country Tourer se adresează fanilor Insignia care doresc un station wagon practic și elegant, cu alură off-road. Ambele prezintă sistemul inteligent de tracțiune integrală cu vectorizarea cuplului, unic în acest segment. Iar individualiștii care se regăsesc printre cunoscătorii Opel vor fi încântați să afle că va fi lansat și programul de personalizare Opel Exclusive.

Mai mult, Opel va lansa noi versiuni ale autovehicului utilitar Vivaro, incluzând Vivaro Tourer. Acestea sunt ideale pentru transportul de persoane datorită versatilității și confortului. De exemplu, Vivaro Tourer cu banchetă rotativă sau scaune individuale pivotante pe al doilea rând și măsuță rabatabilă poate fi transformat cu ușurință într-un lounge de afaceri practic.

Toate modelele noi vor fi în lumina reflectoarelor la Conferința de presă din data de 12 septembrie, între 9:10 și 9:25, susținută de Michael Lohscheller, CEO Opel.

„Noul slogan al mărcii Opel, „Viitorul aparține tuturor”, reprezintă o promisiune și o obligație. Susținem această afirmație și modelele noastre o susțin la rândul lor. Premierele mondiale de la Salonul IAA demonstrează că Opel pune la dispoziție unui public larg autovehicule elegante și practice cu tehnologii inovatoare. Iar cu modele precum Opel Grandland X pătrundem pe noi segmente de piață, pentru a le oferi clienților mai multe variante ca niciodată. Veniți să ne vizitați la IAA și vă veți convinge singuri” este invitația lansată de Michael Lohscheller, CEO Opel.

Linii moderne și dinamice, un aspect off-road atractiv și poziția de ședere înaltă care oferă o vizibilitate bună de jur-împrejur tipică unui SUV, alături de o mulțime de tehnologii de top și spațiu suficient și confort pentru până la cinci pasageri: acesta este noul Opel Grandland X. Portofoliul de funcții de asistență și confort ultra-moderne pentru Grandland X este de primă clasă: tempomatul automat cu funcție de detectare a pietonilor și frânare automată de urgență, Sistemul de detectare a somnolenței șoferului, Sistemul avansat de asistență la parcare cu cameră panoramică de 360° sunt numai câteva dintre acestea. Opel își respectă din nou angajamentul de a rămâne lider în domeniul tehnologiei de iluminare, echipând modelul Grandland X cu sistemul de iluminare AFL (Adaptive Forward Lighting)  LED. Iar noul venit asigură plăcerea de a conduce în orice anotimp, pe orice suprafață. Acest lucru se datorează sistemului electronic de tracțiune IntelliGrip, disponibil opțional, care asigură tracțiune optimă și stabilitate, indiferent dacă Grandland X este condus prin zăpadă, noroi, nisip sau pe suprafețe ude.

opel-grandland-x-307275

 

Scaunele din față certificate de AGR (Campania pentru un spate sănătos), volanul încălzit, precum și scaunele față și spate încălzite asigură un confort maxim. Hayonul se deschide și se închide prin simularea unei mișcări de lovire cu piciorul sub bara de protecție spate, facilitând accesul din exterior. Tipic modelelor Opel, șoferul și pasagerii Grandland X beneficiază de conectivitate de top datorită sistemelor IntelliLink compatibile cu ultima versiune a aplicațiilor Android Auto și Apple CarPlay, dar și de asistentul personal de service și conectivitate Opel OnStar care include hotspot Wi-Fi și două servicii noi, cum ar fi rezervări la hotel și căutarea locurilor de parcare.

Perfect echipat, modelul Grandland X cu lungimea de 4,48 metri, al treilea membru al familiei Opel X, este un adevărat competitor în clasa aflată în plină expansiune a SUV-urilor și va revitaliza și mai mult segmentul. Doar în clasa compactă, cota de piață a SUV-urilor a crescut de la 7% în 2010 la aproape 20% în prezent. În același timp, modelul Grandland X extinde portofoliul amplu de modele Opel din segmentul foarte popular al autovehiculelor compacte.

Mai dinamic, mai precis, chiar mai eficient. Noul Opel Insignia GSi este un autovehicul sport –limuzină sau station wagon – pentru cei care doresc ceva special. O mașină pentru șofer, care oferă distracție maximă pe orice fel de drum. Șasiul FlexRide standard, cu configurație foarte dinamică ce se adaptează în câteva fracțiuni de secundă la stilul de conducere predominant și la condițiile rutiere, precum și noile pneuri Michelin Pilot Sport 4 S și jantele din aliaj de 20 inch asigură o aderență extrem de ridicată. Sistemul inteligent de tracțiune integrală cu vectorizarea cuplului este unic în acest segment: cu această tehnologie, noul Opel Insignia GSi reacționează și mai mai precis la mișcările volanului, oferind o aderență laterală de top pentru stabilitate maximă și o tracțiune exemplară. Noua transmisie automată cu opt trepte poate fi acționată cu ajutorul padelelor de pe volan, pentru a oferi o experiență de conducere și mai activă. Combinația dintre reducerea greutății, centrul de greutate coborât și motorul turbo de 2,0 litri este tipică pentru noul Insignia. Rezultatul este un echilibru de excepție și un raport putere-greutate foarte bun, calități care se regăsesc și în timpii înregistrați pe pistă. „Noul Insignia GSi este în mod clar mai rapid pe Nürburgring-Nordschleife decât mai puternicul Insignia OPC din generația anterioară”, a concluzionat în timpul testelor Volker Strycek, Director Autovehicule performante & Motorsport. Unul dintre motive este faptul că limuzina GSi are cu 160 kg mai puțin decât un Insignia OPC 2.8 V6 Turbo.

opel-insignia-gsi_-306366

 

Asemenea valori interioare merită un exterior special. Cu prize de aer cromate, de mari dimensiuni în față și partea din spate desenată cu atenție la detalii, cu un spoiler care produce forța deportantă necesară pe puntea spate, exteriorul GSi reflectă perfect performanțele sale. Scaunele sport tapițate cu piele și certificate AGR (concepute special pentru GSi), volanul sport îmbrăcat în piele și pedalele din aluminiu adaugă tușele finale.

Noul Opel Insignia Country Tourer completează prezența modelului Insignia la Salonul Auto Internațional. Fiind o altă variantă de top din familia Insignia, acesta captivează prin farmecul său special. Scutul de protecţie de culoare argintie contribuie la apropierea vizuală a autovehiculului de șosea, pentru a sublinia postura solidă a acestuia. Armăturile de protecție din jurul părții inferioare a autovehiculului și pasajele roților accentuează aspectul robust. Partea din spate are, de asemenea, accente ce duc cu gândul la aventură, cum ar fi scutul de protecţie de culoare argintie și țeava de eșapament dublă, care accentuează impresia de lățime mai mare.

opel-insignia-country-tourer-500152

 

Cei care doresc să lase în urmă drumurile asfaltate vor fi încântați de garda la sol mai mare cu 20 de milimetri, alături de sistemul de tracțiune integrală cu vectorizarea cuplului Twinster și noua suspensie spate cu cinci brațe. Motoarele turbo asigură performanță și agilitate.

Robustețea noului autovehicul multifuncțional Insignia Country Tourer este egalată de caracterul său extrem de practic, conferit și de hayonul controlat opțional de senzori, de suportul de acoperiș standard, precum și de portofoliul larg de sisteme de asistență ultra-moderne, posibilitățile de conectivitate și funcțiile de confort.

După ce a fost anunțat la Salonul Auto de la Geneva în primăvară, Salonul Auto Internaţional de la Frankfurt face onorurile și ridică cortina de pe primul model Insignia cu nivelul de echipare Opel Exclusive. Conceptul de personalizare le permite acum cumpărătorilor să aleagă exact culoarea pe care o doresc pentru modelul Insignia. În momentul de față sunt disponibile în plus 15 nuanțe față de portofoliul obișnuit de culori, iar în următoarele luni Opel va oferi un număr nelimitat de opțiuni.

opel-exclusive-307680

 

Culoarea ochilor fiicei sau o culoare asortată cu cea a autovehiculului vintage care așteaptă deja în garaj: toate aceste culori pot servi în viitor drept eșantioane pentru tonul individual al culorii clientului. De asemenea, designul poate fi completat selectând dintr-o gamă de jante din aliaj ușor. Linia Exclusive va fi extinsă în curând cu o selecție și mai mare de opțiuni pentru interior, din piele și elemente decorative de design, asigurând o personalizare unică a autovehiculelor, în funcție de gustul proprietarului. În plus, fiecare model Insignia comandat cu nivelul de echipare Exclusive este dotat standard cu o mulțime de funcții: sistemul Navi 900 IntelliLink cu un ecran color tactil de opt inch, geamurile termoabsorbante Solar Protect, precum și sistemul revoluționar de iluminare cu matrice IntelliLux LED sunt toate prezente la bord.

În sfârșit, dar nu în ultimul rând, noul autovehicul pentru transport de persoane Vivaro Tourer și un alt nou Vivaro vor avea premiera la IAA. Datorită posibilităților de configurare numeroase, modelul Vivaro este deja cel mai popular autovehicul comercial Opel. Autovehiculul utilitar multifuncțional deschide un nou capitol cu opțiuni deosebit de confortabile și versatile pentru transportul de persoane. Întotdeauna la bord: dotări de primă clasă și confort similar celui oferit de un autoturism, configurații variabile ale scaunelor pentru pasageri, alături de tehnologii inovatoare și sisteme de asistență, până la tempomatul și limitatorul de viteză standard.

opel-vivaro-tourer-308320

 

În compartimentul pentru pasageri, aceștia trebuie doar să ia loc și să se simtă confortabil. Noul Vivaro Tourer este ideal ca lounge de afaceri de primă clasă. Al doilea rând de scaune cu funcția „Easy Entry” poate fi rotit pe șine la 180 de grade, creând un mediu confortabil pentru discuții „față în față”. Modelul poate fi și mai confortabil, datorită celor două scaune opționale care se pot roti la 360 de grade și mesei rabatabile. Laptopurile și alte dispozitive mobile pot fi conectate cu ușurință la porturile USB și priza de 220 de volți. LED-urile de pe capitonajul plafonului asigură o iluminare puternică a interiorului. Vivaro Tourer are, de asemenea, un aspect exclusivist al exteriorului, accentuat de mânerele negre ultralucioase ale portierelor și hayonului, geamurile fumurii și jantele din aliaj ușor de 17 inch.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.3848 :: 22.16MB