No SSO cookie

Opel primeste noul motor 1.6 Turbo Diesel

voteaza
(5/ 1)
Opel primeste noul motor 1.6 Turbo Diesel
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

General Motors Europa a lansat noul motor de 1.6 litri turbo-diesel, care va inlocui generatiile 1,7 si 2,0 litri.

 
 

Dupa lansarea motorizarii 1.6 SIDI ECOTEC, turbo, pe benzina, General Motors Europa si diviziile sale, Opel si Vauxhall, continua intinerirea ofertei de motorizari prin lansarea unei noi unitati in patru cilindri, turbo-diesel.

Noul motor are tot 1,6 litri si este disponibil intr-o varietate de versiuni, care dfera ca putere. Acesta va inlocui motorizarea clasica de 1,7 litri si versiunile cu puteri mai reduse ale motorizarii de 2,0 litri, toate din gama diesel.

Potrivit purtatorului e cuvant General Motors Europa, puterea si cuplul motor maxime depasesc valorile obtinute de motorizarea de 1,7 litri, atingand cifre de 136 CP , respectiv 320 Nm, in tim p ce consumul de carburant este cu pana l 10% mai redus decat al motorizarii de 2,0 litri, diesel.

Unitatea cu blocul motor realizat din aluminiu, 1.6 CDTI ECOTEC, este primul diesel realizat de companie, care se inscrie in regulile urmatoarei generatii, mult mai stricte, ale clasei de poluare Euro 6.
Acest motor este o piatra de temelie. General Motors Europa planuieste sa mai lanseze pe piata inca trei motoare noi, atat pe benzina, cat si diesel, pana la finele acesti an, ca parte a planului de a produce 23 de noi modele de masini si 13 motorizari noi, pana in anul 2016.

Productia noii unitati 1,6 litri turbo-diesel va debuta in aceasta primavara la aceeasi fabrica care produce si noua unitate 1,6 litri pe benzina, in Szentgotthard din Ungaria.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1797 :: 22.11MB