No SSO cookie

Opel la Salonul Auto de la Paris

voteaza
(0/ 0)
Opel la Salonul Auto de la Paris
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Opel a oferit informatii complete cu privire la standul de anul acesta de la Paris. Opel prezinta anul acesta noul concept Astra GTC, noul Astra Sports Tourer, Meriva si tehnologia ecoflex imbunatatita.

 
 
Cu doua premiere mondiale extraordinare si o serie de inovatii tehnologice, gama de autovehicule Opel straluceste in orasul luminilor. Vizitatorii salonului Mondial de l’Automobile (2 – 17 octombrie) vor putea face cunostinta in premiera cu viziunea Opel in ceea ce priveste autovehiculul de vis accesibil, GTC Paris, dar si cu noul si captivantul model Astra Sports Tourer.

La standul Opel din Sala 5.2 (standul 501) pot fi admirate, de asemenea, modificarile aduse modelelor ecoFLEX ecologice remarcabile dezvoltate de Opel, vizitatorii au ocazia de a vedea noua gama extinsa de propulsoare inclusa in dotarea modelului Meriva si sa se informeze in legatura cu autovehiculul electric cu autonomie extinsa Opel Ampera.

GTC Paris reprezinta viziunea Opel despre autovehiculul de vis accesibil

Ilustrand latura emotionala a marcii Opel, conceptul GTC Paris este proiectat ca fiind simbolul autovehiculului de vis disponibil la un pret accesibil, imbinand precizia si inovatia tehnologica germana cu designul atragator. Modelul a fost partial inspirat dintr-un citat din celebrul roman al lui Richard Bach, Pescarusul Jonathan Livingston „…viteza este frumusete pura”.


Sistemul de propulsie inclus in dotarea modelului GTC Paris este un motor puternic pe benzina cu patru cilindri, cu o putere de 213 kW/290 CP si o cilindrie de 2 litri, prevazut cu turbocompresor si sistem de injectie directa. Acesta este echipat cu tehnologia Start/Stop, o dovada a faptului ca performantele ridicate pot fi imbinate in mod armonios cu reducerea maxima a consumului de carburant in traficul urban. Transmisia este o cutie de viteza manuala cu sase trepte de viteza.

Noul Astra Sports Tourer ofera calitate superioara si un caracter practic deosebit, alaturi de un design elegant

Noul Astra Sports Tourer station wagon aduce eleganata, caracterul practic si tehnologia ecologica in segmentul compact, oferind clientilor flexibilitatea de a imbina utilizarea profesionala si personala intr-un singur autovehicul. Avand aceleasi elemente de design specifice marcii Opel si aceeasi denumire Sports Tourer ca si modelul similar Insignia de dimensiuni mai mari, Astra Sports Tourer se caracterizeaza, de asemenea, prin furnizarea unei calitati superioare si a unui nivel ridicat de functionalitate.

Formele sculptate integreaza cabina cu toate caracteristicile deosebit de apreciate ale modelului hatchback similar, avand in plus un volum amplu de incarcare a portbagajului. Designul portbagajului, care permite organizarea flexibila a spatiului, asigurand un volum de incarcare impresionant de pana la 1.550 litri, este completat de dotarile inteligente, premium, precum noul sistem FlexFold pentru bancheta din spate, care permite plierea acesteia la simpla atingere a unui buton.

O gama extinsa de noua sisteme de propulsie cu un consum redus de carburant furnizeaza puteri intre 70 kW/95 CP si 132 kW/180 CP. Tehnologia Start/Stop care permite reducerea consumului de carburant va fi utilizata in premiera la începutul anului viitor pe motorul CDTI de 1,3 litri, caracterizat printr-un nivel scazut al emisiilor de CO2, de numai 109 g/km.

Gama extinsa de motoare pentru modelul Meriva satisface cele mai exigente cerinte ale clientilor

Dupa ce a primit deja numeroase aprecieri pentru eleganta, flexibilitatea remarcabila si aspectul sau exterior, noul Opel Meriva isi completeaza gama de motoare diesel pentru a oferi mai multe optiuni familiilor si cetatenilor in varsta activi.

Clientii pot alege sistemele de propulsie adecvate cerintelor proprii dintre cele cinci motoare diesel si trei unitati pe benzina care dezvolta puteri situate intre 55 kW75 CP si 96 kW/140 CP. Totusi, flexibilitatea extraordinara a autovehiculului Meriva nu se reflecta numai in gama sa de motorizari. Acesta este prevazut cu numeroase dotari inovatoare pentru o utilizare optima a spatiului interior, precum sistemul FlexSpace de dispunere a scaunelor din spate, deosebit de versatil, care permite plierea completa a banchetei spate pentru marirea spatiului de depozitare sau dispunerea scaunelor pentru transportarea a cinci pasageri. Portierele spate cu balamale posterioare FlexDoors faciliteaza urcarea in si coborarea din autovehicul, fiind deosebit de utile, iar consola FlexRail ofera mai multe posibilitati de configurare a spatiului de depozitare.

ecoFLEX pentru o responsabilitate ecologica

De la Corsa la Zafira, Opel ofera autovehicule echipate cu motoare care functioneaza în mod eficient cu benzina, motorina, Gaz Petrolier Lichefiat (GPL) si gaz natural comprimat (CNG).

In acest an, tehnologia Start/Stop a fost inclusa in dotarea noii versiuni Corsa 1.3 CDTI (55 kW/75 CP). De asemenea, Opel va introduce acest sistem ce reduce consumul de carburant la modelele Astra si Meriva. Pana la sfarsitul anului 2011, toata gama de produse Opel va fi echipata cu aceasta tehnologie ecologica.

Ampera: productia de serie va incepe anul viitor

Opel confirma cu ocazia evenimentului Mondial de l’Automobile ca va incepe anul viitor productia de serie si comercializarea autovehiculului electric inovator Ampera cu autonomie extinsa. Va fi primul autovehicul cu propulsie electrica din Europa fara emisii poluante. Prevazut cu un sistem electric de propulsie care asigura o accelerare energica si un nivel ridicat de rafinament, autovehiculul Ampera cu cinci usi poate transporta patru pasageri, ofera un spatiu pentru bagaje amplu si are o autonomie extinsa pana la peste 500 km.

Andrei Monenciu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1821 :: 22.02MB