No SSO cookie

OFICIAL: Iata noul Ferrari 458 Challenge!

voteaza
(0/ 0)
OFICIAL: Iata noul Ferrari 458 Challenge!
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Ferrari a prezentat la Maranello in cadrul Intalnirii Anuale a Dealerilor noul Ferrari 458 Challenge.

 
 
Noul Ferrari 458 Challenge este o versiune de curse a modelului 458. Noul model va participa anul viitor alaturi de F430 Challenge la campionatul Ferrari Challenge Trofeo Pirelli.  Acesta va fi extins pentru a cuprinde si zona Asia-Pacific.

Modelul Ferrari 458 a fost prezentat oficial in 2009 la Salonul Auto de la Frankfurt. Acesta a suferit o serie de modificari din care a rezultat un model de curse performant. Ferrari a pastrat propulsorul V8 de 4.5 litri de standard. Acesta dezvolta o putere maxima de 570 CP. Inginerii au modificat transmisia F1 pentru a oferi cuplu mare la turatii reduse. O premiera pentru modelele Ferrari de curse consta in folosirea diferentialului E-Diff, diferential folosit si pe modelul de serie.

Masa supercar-ului a fost imbunatatita semnficativ. Inginerii Ferrari au redus grosimea panourilor masinii si au folosit materiale usoare precum fibra de carbon si Lexan. Noul Ferrari 458 Challenge a primit o suspensie sportiva imbunatatita, o garda la sol micsorata cu 30 mm, pneuri Pirelli mai late decat modelul standard si jante de 19". Noul 458 Challenge a primit de asemenea si noua generatie de frane Brembo CCM2. Acestea au fost folosite si pe modelul experimental 559XX.

O alta premira pentru modelul 458 Challenge este folosirea sistemului de tractiune F1-Trac. Acesta a fost dezvoltat de Ferrari pentru monoposturile de F1 si are rolul de a monitoriza si optimza aderanta pe circuit. Poate fi setat pentru circuit uscat sau ud.

Andrei Monenciu


 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2584 :: 22.11MB