No SSO cookie

OFICIAL: General Motors va avea un nou CEO

voteaza
(0/ 0)
OFICIAL: General Motors va avea un nou CEO
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Ed Whitacre, presedintele GM, a demisionat imediat dupa ce a declarat profitul de 1.3 miliarde de dolari realizat de GM in ultimele trei luni. Acesta va fi inlocuit incepand cu 1 septembrie de catre Daniel Akerson.

 
 
Ed Whitacre a ocupat functia de presedinte al grupului GM incepand cu ianuarie 2010. Schimbarea sa face parte din planul Casei Albe si a grupului GM  de a lista compania la bursa, dar si de a atrage noi investitori. O sursa din interiorul companiei a sugerat faptul ca aceasta decizie este si un rezultat a presiunilor exercitate de Casa Alba.

Schimbarea lui Whitacre a fost discutata in ultimele saptamani si va fi finalizata in 1 septembrie. Acesta va fi inlocuit de catre Daniel Akerson, un manager experimentat, dar fara experienta in domeniul auto. Akerson este un membru al comitetului administrativ incepand cu iulie 2009, odata cu ajutorul primit de GM de la guvern. Akerson este recunoscut pentru stilul sau managerial agresiv.

Profitul de 1.3 miliarde inregistrat de GM in ultimele trei luni indica cresterea increderii in modelele americane. General Motors planuieste ca in viitorul apropiat sa listeze compania la bursa, astfel guvernul american ar putea recupera o parte din banii investiti in cele 61 de procente din companie. Acesta planuieste sa vanda actiuni in valoare de peste 10 miliarde de dolari.

Andrei Monenciu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2071 :: 22.04MB