No SSO cookie

Oferta de actiuni Chrysler ar putea fi amanata pentru 2012

voteaza
(0/ 0)
Oferta de actiuni Chrysler ar putea fi amanata pentru 2012
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Sergio Marchionne, CEO FIAT si Chrysler, considera ca oferta initiala de actiuni Chrysler (IPO) ar putea sa fie amanata pentru anul 2012. Pe de alta parte, grupul italian intentioneaza in continuare sa isi mareasca participatia in Chrysler la 51% in acest an.

 
 
 

In aceste zile se desfasoara intalnirea anuala a actionarilor FIAT, iar Sergio Marchionne a fost suficient de amabil pentru a raspunde catorva intrebari. Despre IPO-ul Chrysler insa, Marchionne a spus, potrivit Bloomberg, “Nu stiu”, dupa care a continuat sa explice de ce nu poate raspunde la intrebarea despre oferta de actiuni.

 

In primul rand, potrivit boss-ului FIAT, este nevoie ca o serie de conditii sa fie indeplinite. Astfel, trebuie vazut daca grupul american are nevoie de lichiditati, iar UAW (United Auto Workers, uniunea sindicala din industria auto americana) trebuie sa se hotarasca daca va vinde sau nu o parte din actiunile detinute, garantate de guvernul SUA.

 

De asemenea, pentru ca FIAT sa isi creasca procentul de la 25% la 35% din actiunile Chrysler, americanii trebuie sa atinga anumite tinte, printre care se numara un nivel prestabilit al vanzarilor in afara Americii de Nord, dar si incheierea unor acorduri de distributie in America Latina.

 

In plus, este necesar ca grupul Chrysler sa returneze imprumuturile contractate in SUA si in Canada inainte ca FIAT sa urce procentul detinut la 51%.

 

Cristian Iovitu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1822 :: 17.79MB