No SSO cookie

Noul Seat Leon ar putea fi cheia salvarii companiei spaniole

voteaza
(0/ 0)
Noul Seat Leon ar putea fi cheia salvarii companiei spaniole
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Seat doreste sa devina un producator puternic pe piata europeana.

 
 
Oficialii Seat au declarat ca noul Seat Leon va face diferenta. Compania a avut probleme din cauza vanzarilor slabe din ultimii ani, iar un nou model in segmnetul compact, unul dintre cele mai importante segmente din Europa ar putea aduce compania spaniola in prim-plan. Acest segment este dominat momentan de modele precum Volkswagen Golf, Ford Focus si Opel Astra.

Seat a declarat ca noul Leon va fi lansat in 2012 si va fi primul model Seat hibrid. Spaniolii doresc de asemenea sa ofere si o versiune electrica. Platforma modelului electric va fi imprumutat si de catre germanii de la Volkswagen. Acesta se va baza pe conceptul Seat IBE prezentat la Geneva.

Conceptul IBE este propulsat de un motor electric de 102 cai putere si cu un cuplu maxim de 200 Nm, care se alimenteaza de la o baterie pe litium-ion. Seat IBE accelereaza pana la 100 km/h in 9,6 secunde si poate atinge viteza maxima de 160 km/h. Design-ul noului Leon se va baza pe conceptul mai sus amintit.

Noul Seat Leon va fi disponibil cu trei si 5 usi, iar la scurt timp dupa lansare, Seat va lansa si o versiune ST (combi). Oficialii Seat si Skoda au declarat ca vor realiza propria versiune a noului model Up! de la Volkswagen. Noul model va inlocui vechiul model Lupo.

Andrei Monenciu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1590 :: 22.18MB