No SSO cookie

Noul Honda CR-V, lansat oficial in Romania

voteaza
(5/ 1)
Noul Honda CR-V, lansat oficial in Romania
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
5.0

Disponibil din luna noiembrie, noul model Honda CR-V este construit pe punctele forte ale predecesorului sau, fiind mai eficient, mai functional, oferind un grad sporit al confortului si manevrabilitatii.

 
 

Testat intensiv de inginerii Honda pe drumurile europene, cel de-al patrulea CR-V, disponibil in versiunea cu tractiune 4x2* sau tractiune 4x4, este mai performant datorita imbunatatirilor aduse motorizarilor pe benzina, dar si diesel, obtinandu-se o reducere semnificativa a emisiilor de CO2. Noul CR-V vine si cu o serie de tehnologii pentru siguranta activa si pasiva, care fac mai sigura deplasarea.

“Noua generatie CR-V este adaptata cerintelor si nevoilor clientului european, tinand cont de elementele apreciate de acestia: siguranta masinii, eficienta si accesibilitatea. imbunatatirile aduse noului CR-V pornesc de la design, pana la eficientizarea consumului si a manevrabilitatii. CR-V este in 2013, modelul pe care ne vom concentra activitatea, deoarece segmentul SUV este singurul segment de pe piata auto cu o traiectorie usor ascendenta”, declara Alexandru Gusetoaia, Director de Vanzari Honda Trading Romania.


Echilibru perfect intre un vehicul si un SUV, noul CR-V se distinge prin designul exterior, imbunatatit special pentru piata europeana prin stilizarea barei de protectie, care  evidentiaza aspectul dinamic, prin luminile de zi si stopurile cu LED. De asemenea, parbrizul a fost repozitionat cu 60 mm mai in fata, iar capota are un nou design, fiind imbunatatita vizibilitatea.  

Si la nivelul designului interior, expertii Honda s-au orientat catre cresterea sigurantei si o mai mare functionalitate, spatiul interior fiind mai ergonomic si mai eficient cu finisari de inalta calitate.

O atentie deosebita a fost acordata reducerii zgomotului produs de motor si a zgomotelor stradale.  Astfel, au fost aplicate materiale de insonorizare pe podeaua habitaclului, iar materiale fonoabsorbante au fost aplicate pe hayon, in pasajele rotilor posterioare si pe capota. Noul CR-V reduce cu 3dB zgomotul din cabina, comparativ cu actualul model.

Honda CR-V este disponibil atat in varianta cu cutie manuala, in 6 trepte, cat si in cea automata, in 5 trepte. De asemenea, CR-V este prezent cu doua motorizari: 2.0 i-VTEC (disponibil cu tractiune 4x2* sau 4x4) si 2.2 i-DTEC. Ambele motorizari reduc cu pana la 12% nivelul emisiilor de CO2, comparativ cu modelul actual si sunt echipate cu  sistemele Idle Stop, ECO Assist si ECON.

CR-V are suspensie de tip MacPherson pe fata si suspensie multi-link pe spate, oferind un echilibru ideal de confort si calitati de SUV. De asemenea, un centru de greutate coborat sporeste stabilitatea autovehiculului pe sosea.

Noul CR-V este echipat cu o serie de tehnologii care maresc siguranta deplasarii si a conducerii, precum sistemul Vehicle Stability Assist, TSA, CMBS, Adaptive Cruise Control, sau AFS.

Sistemul Vehicle Stability Assist a fost creat pentru a opri accidentele inainte ca acestea sa se produca. Incepand de la roti, modelul CR-V este creat pentru ca soferul sa detina in permanenta controlul. S-a folosit de o combinatie de tehnologii interdependente precum sistemul ABS (antilock braking system), sistemul EBD (distributia electronica a fortei de franare), sistemul de control al tractiunii, sistemul de control al stabilitatii si DBW (Drive by Wire) controlul electronic al acceleratiei. Drept rezultat, cuplul motorului este maximizat, iar manevrabilitatea este mult mai precisa.

Sistemul Trailer Stability Assist (TSA) echipeaza toate modelele gamei CR-V pentru a spori nivelul sigurantei in timpul tractarii. Sistemul reprezinta o extensie a Vehicle Stability Assist (VSA) ce detecteaza momentul in care remorca incepe sa oscileze la tractarea cu viteza. Sistemul TSA utilizeaza o combinatie de reducere a cuplului si de franare individuala a rotii, pentru a aduce vehiculul si remorca sub control.

Honda CR-V este disponibil in trei pachete de echipare, in functie de motorizare si cerintele consumatorilor: Elegance, Sport si Executive.

Pretul de de pornire este de 19.990 EUR fara TVA, pentru varianta tractiune fata*.

Despre Honda CR-V

Modelul CR-V a fost lansat in 1995 si a fost prima generatie moderna de SUV-uri de oras. Model global, prezent in peste 160 de tari, CR-V s-a vandut in peste 5 milioane de unitati. Din 1997 Honda CR-V este prezent si pe piata europeana, devenind in scurt timp cel mai apreciat model de catre cumparatori. CR-V a evoluat, pana in 2012, in patru generatii, care au fost imbunatatite constant.      

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Stiri asemanatoare

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
1.8643 :: 17.85MB